Δευτέρα, 26 Νοεμβρίου 2012

Όλες οι θέσεις εργασίας που τρέχουν στην Πελοπόννησο την εβδομάδα αυτή

'Πλούσια' για την υπάρχουσα κατάσταση τα εργασιακά ένθετα των εφημερίδων την εβδομάδα αυτή, καθώς προκηρύσσονται νέες θέσεις εργασίας τόσο σε δήμους, στο ευρύτερο δημόσιο, σε εφορείες που υπάγονται στο Υπουργείο Πολιτισμού και μέσω ΟΑΕΔ. Αναμένονται μάλιστα και 400 προσλήψεις σε διάφορα καταστήματα του ΙΚΑ. Δεν ψάχνουμε όμως τον δημόσιο τομέα στο blog αυτό, αλλά ξεψαχνίζουμε και τις ιστοσελίδες που παρέχουν ενημέρωση για θέσεις εργασίας στον ιδιωτικό τομέα. Αν και οι περισσότερες είναι θέσεις προώθησης, τουλάχιστον είναι σε αναγνωρισμένες εταιρείες όπως η AVON και η ΑΘΗΝΑΪΚΗ ΖΥΘΟΠΟΙΙΑ που αναζητούν άτομα στην Κορινθία και την υπόλοιπη Πελοπόννησο. Που επικεντρώνουμε την προσοχή μας, αν είμαστε Πελοποννήσιοι και άνεργοι:

1.Πρόγραμμα ΕΣΠΑ με 1.300 θέσεις

Έτοιμος προς έκδοση είναι ο μεγάλος διαγωνισμός στον Πολιτισμό, που αφορά στην πρόσληψη -μέσω ΑΣΕΠ- 1.300 εποχικών υπαλλήλων σε 40 εφορείες προϊστορικών ή βυζαντινών αρχαιοτήτων, καθώς και σε έξι μουσεία όλης της χώρας. Το νέο προσωπικό θα εργαστεί με ετήσιες συμβάσεις, προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι ανάγκες των αρχαιολογικών έργων που εντάχθηκαν στο ΕΣΠΑ και να καταστεί δυνατή η υλοποίησή τους, σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα που επιτάσσει το Εθνικό Στρατηγικό Πλαίσιο Αναφοράς.

Οι ειδικότητες που μονοπωλούν τις θέσεις αφορούν Λογιστές, Σχεδιαστές, Εργάτες, Μηχανικούς, Διοικητικούς, Γεωλόγους και Καθαριστές.

2.Πρόγραμμα κατάρτισης 5.880 ανέργων με επιδότηση 5 ευρώ ανά ώρα

Η «2η ευκαιρία» είναι ένα Προγράμματα επαγγελματικής συμβουλευτικής και επανακατάρτισης ανέργων που υλοποιεί η Ελληνική Εταιρία Διοικήσεως Επιχειρήσεων (ΕΕΔΕ), στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Εθνικό Αποθεματικό Απροβλέπτων».
Το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί σε 11 περιφέρειες της Ελλάδας: Ανατολική Μακεδονία - Θράκη / Αττική / Βόρειο Αιγαίο / Δυτική Ελλάδα / Δυτική Μακεδονία / Ήπειρος / Θεσσαλία / Ιόνια Νησιά / Κεντρική Μακεδονία / Κρήτη / Πελοπόννησος
Τώρα μπορείς να έχεις μια δεύτερη ευκαιρία στην απασχόληση, μέσα από το Πρόγραμμα Συμβουλευτικής & Επανακατάρτισης Ανέργων, που υλοποιεί η Ελληνική Εταιρεία Διοικήσεως Επιχειρήσεων (ΕΕΔΕ), στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Εθνικό Αποθεματικό Απροβλέπτων».
Προϋπόθεση Συμμετοχής: Να είσαι απολυμένος-άνεργος από επιχείρηση που ανήκει σε έναν από τους παρακάτω κλάδους:
- Λιανικό Εμπόριο,
- Εμπορία, Διακίνηση και Συντήρηση Αυτοκινήτων
- Κατασκευές / Δομικά Υλικά
Αναλυτικά οι θέσεις περιγράφονται στον πίνακα:
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ (8) ΛΙΑΝΙΚΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΔΟΜΙΚΑ ΣΥΝΟΛΟ
ΑΝ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ -ΘΡΑΚΗ 260 136 160 556
ΘΕΣΣΑΛΙΑ 300 150 176 626
ΗΠΕΙΡΟΣ 230 100 148 478
ΙΟΝΙΑ ΝΗΣΙΑ 210 100 130 440
ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ 310 140 180 630
ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ 270 140 190 600
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ 190 90 116 396
ΚΡΗΤΗ 300 138 200 638
ΣΥΝΟΛΟ  2070 994 1300 4364

Περιγραφή Προγράμματος

- Δράση 1 - Συμβουλευτική – Επαγγελματικός Προσανατολισμός: Εντοπισμός των επαγγελματικών πεδίων και ομάδων επαγγελμάτων που ταιριάζουν σε κάθε συμμετέχοντα, με τη χρήση έγκυρων διαδικτυακών εργαλείων, τα οποία βοηθούν τον άνεργο να συνδυάσει στοιχεία για τις προσωπικές του προτιμήσεις, την επαγγελματική του εμπειρία και τις γνώσεις του σε ένα ενιαίο επαγγελματικό προφίλ, προκειμένου να κάνει μια σωστή επιλογή σταδιοδρομίας.
Συμμετοχή σε τμήματα συμβουλευτικής και επαγγελματικού προσανατολισμού από εξειδικευμένα στελέχη της αγοράς, ώστε –με βάση τα αποτελέσματα της προηγούμενης φάσης- να δημιουργηθεί και εφαρμοστεί συγκεκριμένο σχέδιο δράσης για κάθε συμμετέχοντα και, τέλος, να προσδιοριστούν οι απαιτήσεις για τις δεξιότητες, ικανότητες και γνώσεις που πρέπει να αποκτήσει μέσω στοχευμένων προγραμμάτων κατάρτισης, προκειμένου να απασχοληθεί στα επαγγελματικά πεδία που του ταιριάζουν.

- Δράση 2 – Παρακολούθηση Προγραμμάτων Επαγγελματικής Κατάρτισης: Παρακολούθηση προγραμμάτων κατάρτισης, διάρκειας 280 ωρών, τα οποία σχεδιάζονται με βάση τα αποτελέσματα της προσωπικής συνέντευξης και του σχεδίου δράσης που έχει δημιουργηθεί για τον κάθε συμμετέχοντα. Η παρακολούθηση των προγραμμάτων κατάρτισης είναι επιδοτούμενη με €5 (μικτό) ανά ώρα κατάρτισης. Η συμμετοχή στα προγράμματα κατάρτισης είναι υποχρεωτική. Ο καταρτιζόμενος υπογράφει σχετικό συμφωνητικό με αναλυτικούς όρους συμμετοχής.
Η ΕΕΔΕ καλεί τους ενδιαφερόμενους που πληρούν τα παραπάνω κριτήρια να υποβάλλουν αίτηση συμμετοχής ηλεκτρονικά ή κατεβάζοντας το αρχείο από εδώ.
Ο κάθε υποψήφιος μπορεί να καταθέσει ή να αποστείλει μία μόνο αίτηση συμμετοχής, αποκλειστικά στα κεντρικά γραφεία της ΕΕΔΕ, Λ. Ιωνίας 200 & Ιακωβάτων, 111 44 Αθήνα, τηλ. 210 21 10 100.
Στη συνέχεια θα υπάρξει ενημέρωση (ηλεκτρονικά ή μέσω τηλεφωνικής επικοινωνίας) για την αποστολή των απαραίτητων δικαιολογητικών από τα οποία θα προκύπτει η ταυτοπροσωπία και η ανεργία του ωφελούμενου καθώς και η συνάφεια της δραστηριότητας του πρώην εργοδότη με τους τρείς επιλέξιμους κλάδους (1. λιανικό εμπόριο, 2. εμπορία, διακίνηση και συντήρηση αυτοκινήτων και 3. κατασκευές / δομικά υλικά).

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: 210 21 10 100, κ. Γ. Κάπελα, κ. Κ. Δογκάκη

3. Σε Κορινθία, Τρίπολη, Αργολίδα

Γίνετε και εσείς Αντιπρόσωποι της Avon!

Η επιλογή σας να είστε Αντιπρόσωπος της Avon δε σημαίνει απλώς ότι προωθείτε μία εξαιρετικής ποιότητας μάρκα καλλυντικών. Σημαίνει πολύ περισσότερο ότι έχετε την ευκαιρία να πάρετε τη ζωή στα χέρια σας.

Στην Avon:
 • δουλεύετε από το σπίτι σας,
 • ακολουθείτε το δικό σας ωράριο,
 • είστε εσείς αφεντικό του εαυτού σας,
 • έχετε την ευκαιρία να αποκτήσετε περισσότερα χρήματα, ευχάριστα και εύκολα
 • και όλα αυτά χωρίς κάποια επένδυση!

4. Σε Κορινθία, Ναύπλιο

Η ΑΘΗΝΑΪΚΗ ΖΥΘΟΠΟΙΙΑ Α.Ε.
Επιθυμεί να προσλάβει για τη Δ/νση Πωλήσεων ΥΠΕΥΘΥΝΟΥΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΑΓΟΡΑΣ για την περιοχή του Ναυπλίου και της Κορίνθου

ΠΡΟΦΙΛ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ:
 • Πτυχίο Ανώτερης-Ανώτατης σχολής
 • Προϋπηρεσία έως 2 χρόνια στον κλάδο των πωλήσεων (επιθυμητή)
 • Πολύ καλή γνώση Αγγλικών
 • Πολύ καλή γνώση Η/Υ
 • Δίπλωμα οδήγησης
 • Ικανότητα επικοινωνίας, προσωπική παρακίνηση, ευελιξία και πνεύμα ομαδικής εργασίας
 • Εκπληρωμένες στρατιωτικές υποχρεώσεις

ΚΥΡΙΑ ΚΑΘΗΚΟΝΤΑ:

 • Ο κάτοχος της θέσης θα είναι υπεύθυνος για τη διαχείριση του πελατολογίου του και την ανάπτυξη των πωλήσεων στον τομέα ευθύνης του, θα πραγματοποιεί την επικοινωνία με τους πελάτες και θα υλοποιεί το πλάνο ενεργειών.
 • Η εταιρία προσφέρει άριστο εργασιακό περιβάλλον, ιατροφαρμακευτική κάλυψη και συνεχή εκπαίδευση.

Μπορείτε να αποστείλετε το βιογραφικό σας σημείωμα έως 5/12/12 αναγράφοντας τον κωδικό της αγγελίας ΝΚ 2111

5. Στην Αχαϊα

-Οκτώ διαγωνισμοί προωθούνται έως το τέλος του χρόνου σε εφορείες αρχαιοτήτων και μουσεία, προκειμένου οι πολιτιστικοί φορείς να ενισχυθούν με εποχικό προσωπικό.

Δικαιούχος Φορέας: Οι Φίλοι του Νέου Αρχαιολογικού Μουσείου Πατρών

Αρχαιολογικά Μουσεία Πατρών και Αιγίου: Η ΣΤ ΕΠΚΑ θα προχωρήσει στην πρόσληψη 16 Ημερήσιων Φυλάκων, 2 Καθαριστών, και 2 Αρχαιολόγων ή Ιστορικών Τέχνης, με ειδίκευση στη Μουσειακή Εκπαίδευση.

-Με εννέα επιστημονικούς συνεργάτες θα συνεργαστεί το Ινστιτούτο Τεχνολογίας Υπολογιστών και Εκδόσεων "Διόφαντος" στο πλαίσιο υλοποίησης του έργου "Open Discovery Space: A socially - powered amd multilingual open learning infrastructure to boost the adoption of eLearning resources" (GA No 297229).

Οι συνεργάτες θα συνάψουν σύμβαση μίσθωσης έργου ιδιωτικού δικαίου, για την παροχή έργου, στις εξής ειδικότητες:

1. Πληροφορική για ανάλυση/μελέτη ψηφιακών εκπαιδευτικών αποθετηρίων (Αθήνα): τρεις συμβάσεις εξάμηνης διάρκειας τουλάχιστον.
2. Πληροφορική (Αθήνα): τέσσερις συμβάσεις εξάμηνης διάρκειας τουλάχιστον.
3. Πληροφορική (Πάτρα): δύο συμβάσεις εξάμηνης διάρκειας τουλάχιστον.

Καταληκτική ημερομηνία υποβολής των αιτήσεων εκδήλωσης ενδιαφέροντος είναι η 30ή Δεκεμβρίου. Οι προτάσεις υποβάλλονται μέσω του ηλεκτρονικού συστήματος υποβολής aitisi.cti.gr (Πρόσκληση Π1107_14-11-2012). Περισσότερες πληροφορίες στο e-mail: vlahop@cti.gr

6. Στην Μεσσηνία

Την έγκριση του ΑΣΕΠ πήραν τέσσερις ακόμα δήμοι για την πρόσληψη 44 νέων συμβασιούχων στους βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς που λειτουργούν.

Κοινωνική Προστασία Τριφυλίας
Επτά προσλήψεις θα πραγματοποιήσει ο Φορέας Κοινωνικής Προστασίας, Αλληλεγγύης και Αθλητισμού του Δήμου Τριφυλίας, μετά την έγκριση που απέσπασε από το ΑΣΕΠ. Οι θέσεις κατανέμονται στις εξής δύο ειδικότητες:
 • ΥΕ Βοηθητικών Εργασιών, πέντε θέσεις, και
 • ΤΕ Βρεφονηπιοκόμων, δύο θέσεις.
Το νέο προσωπικό θα απασχοληθεί με συμβάσεις ορισμένου χρόνου διάρκειας από την υπογραφή της σύμβασης έως και τις 31 Αυγούστου 2013. Περισσότερες πληροφορίες παρέχονται στο τηλέφωνο 6977523798.

Διαβάστε τις προηγούμενες δημοσιεύσεις  του blog για θέσεις εργασίας που τρέχουν στην Πελοπόννησο:

Πηγές: ΕΘΝΟΣ, ΕΡΓΑΣΙΑ ΤΩΡΑ, e-dimosio.gr, kariera.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου