Πέμπτη 8 Νοεμβρίου 2012

Προτάσεις για ένα υπέροχο, δημιουργικό και οικονομικό τριήμερο στην Κορινθία



Παρασκευή

1.Έκθεση αρχιτεκτονικής φωτογραφίας από το προσωπικό αρχείο του Κωνσταντίνου Παπαοικονόμου. Η έκθεση περιλαμβάνει εικόνες που παρουσιάζουν αρχιτεκτονικά σχέδια από διαφορετικά μέρη της Ευρώπης, αποτυπωμένα με την σύγχρονη προσέγγιση του δημιουργού.

 Η έκθεση αποτελεί ορόσημο για τους φιλότεχνους της Κορίνθου και της ευρύτερης περιοχής, καθώς πρόκειται για την πρώτη φορά που ένα τέτοιο εικαστικό γεγονός διοργανώνεται στην περιοχή. Αξίζει να σημειωθεί ότι ακολουθώντας πιστά την φιλοσοφία του συλλόγου πως όλοι είναι ευπρόσδεκτοι στην τέχνη, ανεξάρτητα από την γνώση, την εμπειρία ή τις  πεποιθήσεις, η είσοδος θα παραμείνει ελεύθερη για το κοινό.

Το τρίτο διεθνές φεστιβάλ κινηματογράφου ΓΕΦΥΡΕΣ 1-9 Δεκεμβρίου. Πόσα διεθνή φεστιβάλ φιλοξενεί άραγε το Λουτράκι;

Η τρίτη έκδοση του Διεθνούς Κινηματογραφικού Φεστιβάλ Πελοποννήσου CINE@ART, πρόκειται να διεξαχθεί στις πρώτες δύο πόλεις που συνδέονται με τον Ισθμό Πελοποννήσου, από τις 1 έως τις 9 Δεκεμβρίου 2012 στο Αλεξάνδρειο Συνεδριακό Κέντρο στο Λουτράκι και στο Κινηματογράφο ΛΑΙΣ στη Κόρινθο. Το πρόγραμμα του φεστιβάλ θα δοθεί στη συνέντευξη τύπου όπου ο χώρος, η ημερομηνία και η ώρα θα ανακοινωθούν σύντομα  

H ΑΝΑΤΟΜΙΑ ΤΟΥ ΦΕΣΤΙΒΑΛ “Γέφυρες”

Το Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ Πελοποννήσου CINE@ART είναι ένας μη κερδοσκοπικός, πολιτισμικός Οργανισμός με Διαγωνιστικό Τμήμα. Η καινοτομία του έγκειται στην δημιουργία θεματικών ενοτήτων σχετικών με τις «Γέφυρες» στο πρόγραμμα προβολών, με σκοπό την ανάδειξη της γεωπολιτικής και ιστορικής σχέσης της Πελοποννήσου με την υπόλοιπη Ελλάδα και τον κόσμο, και συγκεκριμένα του σημαντικού ρόλου του Ισθμού της Κορίνθου στη σύνδεσή της με την υπόλοιπη Ελλάδα. Μέσω αυτής της ενοποίησης είναι που επιτυγχάνεται η διαπολιτισμική γέφυρα που συνδέει την Ελλάδα με τον υπόλοιπο κόσμο.

Απροστάτευτοι κάτοικοι της Κορινθίας έρχονται καθημερινά αντιμέτωποι με το στυγνό πρόσωπο της εγκληματικότητας

Αστυνομικό τμήμα Βραχατίου
Τεράστιες διαστάσεις αποκτά η εγκληματικότητα στο Νομό Κορινθίας. Μόνο τις τελευταίες ημέρες στα αστυνομικά δελτία αναφέρονται περιπτώσεις ομάδων ληστών (4-5 ατόμων) που εισβάλουν σε σπίτια και βιαίως αποσπούν από τους ιδιοκτήτες ότι πολύτιμο έχουν. Άλλες φορές η λεία είναι λίγα ευρώ ή ένα κινητό τηλέφωνο, κάποιες άλλες μπορεί να είναι πιο 'τυχεροί' και να έχουν απομείνει και κοσμήματα στα θύματα για να τα αρπάξουν από αυτούς.

ΝΑΙ ψήφισαν οι κυβερνητικοί βουλευτές της Κορινθίας στο πολυνομοσχέδιο! Οι εργαζόμενοι τους στέλνουν το δικό τους μήνυμα...



Δεύτερη μέρα απεργιακών κινητοποιήσεων στην Κορινθία η χθεσινή, με στόχο να μην ψηφιστούν τα μέτρα. Ο απόηχος των διήμερων συγκεντρώσεων δεν έφτασε ωστόσο μέχρι τα πολιτικά γραφεία των κορίνθιων βουλευτών, εφόσον οι τρεις κυβερνητικοί – Κόλλιας, Δήμας, Ταγαράς- ψήφισαν ΝΑΙ στο μνημόνιο ΙΙΙ. Οι τρεις κυβερνητικοί βουλευτές Κορινθίας είχαν λάβει το μήνυμα "αν ψηφίσουν τα μέτρα, να μην εμφανιστούν στην Κορινθία" όπως τόνισε ο κ. Μαλανδρένης. Στη χθεσινή απόφασή τους όμως φαίνεται ότι δεν έλαβαν υπόψη τα μηνύματα των κορίνθιων εργαζομένων...αλλά τη γραμμή του κόμματος. Άλλωστε λίγα λεπτά αφού τέλειωσε η χθεσινή ψηφοφορία απολαύσαμε την περιρρέουσα δημοκρατικότητα της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ με την άμεση διαγραφή των αντιφρονούντων βουλευτών.