Τρίτη 13 Νοεμβρίου 2012

Περιβαλλοντικές δράσεις σε δημοτικά σχολεία της Κορινθίας


Τα παιδιά μαθαίνουν την κομποστοποίηση και την κατασκευή παρτεριών
Μία εξαιρετικά ενδιαφέρουσα δουλειά πραγματοποιήθηκε στο δημοτικό σχολείο της Αρχαίας Κορίνθου που θα συνεχιστεί στο δημοτικό σχολείο Άσσου και θα ήθελα να ευχαριστήσω τον κ. Γιάννη Βαρελά και τον Κήπο της Αφθονίας για τη σχετική ενημέρωση.

Σεμινάρια για εκπαιδευτικούς στην ΑΘήνα και την Πελοπόννησο

1.Αθήνα από 23 έως 25 Νοεμβρίου 2012

7η Διεθνής Συνδιάσκεψη για το Θέατρο στην Εκπαίδευση: «Θέατρο & Εκπαίδευση: δεσμοί αλληλεγγύης»

Διοργάνωση: Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση σε συνεργασία με τον Διεθνή Οργανισμό IDEA-International Drama/Theatre & Education και άλλους ακαδημαïκούς και καλλιτεχνικούς φορείς
 Το Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση σε συνεργασία με τον Διεθνή Οργανισμό για το Θέατρο στην Εκπαίδευση (IDEA), πανεπιστημιακά τμήματα από την Ελλάδα και το εξωτερικό και άλλους επιστημονικούς, εκπαιδευτικούς και καλλιτεχνικούς φορείς, διοργανώνει την 7Η ΔΙΕΘΝΗ ΣΥΝΔΙΑΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ με τίτλο: «Θέατρο & Εκπαίδευση: δεσμοί αλληλεγγύης», η οποία θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα από 23 έως 25 Νοεμβρίου 2012.

Επιστροφή στη γεωργία με εναλλακτικές καλλιέργειες

Η Δρ Ελένη Μαλούπα, Τακτική Ερευνήτρια στον ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ είχε επισημάνει σε ημερίδα πως η φυτική ποικιλότητα της Πελοποννήσου μπορεί να αξιοποιηθεί μέσω της διερεύνησης του πολλαπλασιασμού, της διατήρησης της επί τόπου και εκτός τόπου, του μαζικού πολλαπλασιασμού και της καλλιέργειας αυτοφυών φυτικών ειδών με έμφαση στα αρωματικά και φαρμακευτικά φυτά. Συνεχίζοντας υπογράμμισε πως η καλλιέργεια θα προσφέρει βρώσιμα προϊόντα, ξηρή δρόγη, αιθέρια έλαια υψηλής ποιότητας, προϊόντα κοσμετολογίας και φυτά για εμπορική ανθοκομία. Ακόμη υπογράμμισε πως η Ελλάδα έχει πλούσια χλωρίδα, πολλά αρωματικά και φαρμακευτικά φυτά, ορισμένα από αυτά μοναδικά στον κόσμο. Τα φυτά αυτά αποτελούν προϊόν μεγάλης οικονομικής σημασίας και η καλλιέργειά τους στην Ελλάδα ευνοείται.