Σάββατο 17 Νοεμβρίου 2012

Παρακολουθήστε μάθημα σε Πανεπιστήμιο των ΗΠΑ ή της Αγγλίας...δωρεάν και από το σπίτι σας

Θα θέλατε να παρακολουθήσετε ένα μάθημα εισαγωγικό ή εξειδίκευσης, σε οποιοδήποτε τομέα σας ενδιαφέρει σε μερικά από τα πλέον γνωστά πανεπιστημιακά ιδρύματα της Αμερικής και του Ηνωμένου Βασιλείου; Τι σας εμποδίζει; Το κόστος; Η απόσταση;

Οι δύο αυτοί αποτρεπτικοί παράγοντες μπορούν να ξεπεραστούν με το καινοτόμο πρόγραμμα coursera που αποσκοπεί στο να ανοίξει την πανεπιστημιακή κοινότητα προς όλους τους ενδιαφερόμενους. Αποτελεί ένα δίκτυο εξ' αποστάσεως εκπαίδευσης, δωρεάν και αναγνωρισμένο, το οποίο παρέχει πλήθος μαθημάτων διάρκειας μερικών εβδομάδων και την αντίστοιχη βεβαίωση παρακολούθησης. Απαιτείται βέβαια η καλή γνώση της αγγλικής γλώσσας και σε ορισμένες περιπτώσεις μαθημάτων, ανάλογα με το αντικείμενο, συγκεκριμένες γνώσεις (π.χ. μαθηματικών, προγραμματισμού).

Η ΕΛΣΤΑΤ χρειάζεται ιδιώτες συνεργάτες

Η Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ) καλεί τους ενδιαφερόμενους που επιθυμούν να απασχοληθούν ως Ιδιώτες Συνεργάτες στις διενεργούμενες από αυτήν στατιστικές εργασίες να υποβάλουν τη σχετική ηλεκτρονική αίτηση συμμετοχής, όχι αργότερα από την 24η ώρα της 15ης Δεκεμβρίου 2012, ώστε να εγγραφούν στο νέο Μητρώο Ιδιωτών Συνεργατών.

Το Μητρώο αυτό, που τηρείται από την Ελληνική Στατιστική Αρχή, σύμφωνα με το άρθρο 7 του Κανονισμού Λειτουργίας και Διαχείρισης της ΕΛΣΤΑΤ (ΦΕΚ2390/Β/28.8.2012) θα έχει ισχύ για οκτώ (8) μήνες, από τον Ιανουάριο έως και τον Αύγουστο του 2013.

Όταν η ζωντανή τέχνη συναντά την αποτύπωσή της στον καμβά: φιγούρες τανγκο στην Δημοτική Πινακοθήκη Κορίνθου


Φωτογραφίες: Λένα Μακροπούλου

Εμπνευσμένη ρετρό ατμόσφαιρα βίωσαν χθες όσοι παρευρέθηκαν στην Πινακοθήκη Κορίνθου με αφορμή την έκθεση ζωγραφικής της Ρουμπίνα Σαρελάκου και την παρουσία της αυτοδιαχειριζόμενης ομάδας αργεντίνικου tango του ΚΕΠΑΠ.

Κλιμάκωση κινητοποιήσεων στην τοπική αυτοδιοίκηση για τη διαθεσιμότητα

Σε καταλήψεις έχουν προχωρήσει οι υπάλληλοι στους ΟΤΑ της Κορινθίας, σε καταστήματα δημοτικών υπηρεσιών. Δύο ημέρες υπάλληλοι ΔΕ κατέλαβαν το κτίριο της περιφερειακής ενότητας Κορινθίας για να διαμαρτυρηθούν για την επικείμενη απόλυση που προγραμματίζεται βάσει του μεσοπρόθεσμου.

Επιπρόσθετα, σε καταλήψεις δημοτικών καταστημάτων προχώρησε ο σύλλογος εργαζομένων του δήμου Λουτρακίου Αγίων Θεοδώρων για δύο ημέρες. Υπό κατάληψη βρέθηκε και το Δημαρχιακό Μέγαρο της Νεμέας, με τους δημοτικούς υπαλλήλους να απέχουν από τις εργασίες τους αντιδρώντας στο μέτρο της υποχρεωτικής διαθεσιμότητας Όπως έγινε γνωστό, μετά και την ανάρτηση στη διαύγεια της σχετικής εγκυκλίου, το μέτρο αφορά 4 εργαζόμενους του δήμου Νεμέας οι οποίοι άμεσα θα βρεθούν σε καθεστώς διαθεσιμότητας, ώστε σταδιακά να δουν την πόρτα της εξόδου από το δημόσιο. Δείτε και τα σχετικά βίντεο από korinthostv.blogspot.gr και perahoragr.blogspot.gr: 

Έκθεση παραδοσιακών προϊόντων από τα επιμελητήρια Πελοποννήσου

28 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ - 2 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2012 ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΛΑΥΘΜΩΝΟΣ 

Το Επιμελητήριο Μεσσηνίας στα πλαίσια των προσπαθειών του για τόνωση των Μεσσηνιακών επιχειρήσεων και προώθησή των στην εσωτερική αγορά, διοργανώνει από κοινού με τα Επιμελητήρια όλης της Πελοποννήσου και σε συνεργασία με την εταιρεία ALFA EXPO Έκθεση «Πελοποννησιακών Παραδοσιακών Προϊόντων (Τρόφιμα – Ποτά), Τουρισμού & Πολιτισμού» στην πλατεία Κλαυθμώνος στην Αθήνα, από 28 Νοεμβρίου έως 2 Δεκεμβρίου 2012.