Τετάρτη 21 Νοεμβρίου 2012

Γνωρίστε τον Super Mario με...περικεφαλαία που αγαπά τη φυσική διατροφή!

Θέλετε να δείτε πως είναι ο Super Mario με...περικεφαλαία; Δεν έχετε παρά να γνωρίσετε τον ήρωα Άτρωτο, που πρωταγωνιστεί σε ένα εύκολο, αλλά και αρκετά εθιστικό ηλεκτρονικό παιχνίδι με σκοπό να αναδείξει την αξία την φυσικής διατροφής. Ο Άτρωτος λοιπόν, ξεκινάει το ταξίδι του από το αρχαίο Πήλιο και πρέπει να τρέφεται με ψάρια, φρούτα και λαχανικά, ενώ αποφεύγει τα βιομηχανικά junk τρόφιμα τύπου αναψυκτικά, πατατάκια κλπ που τον κάνουν πιο ευάλωτο και χάνει ευκολότερα!

Απίστευτο! Τρεις θέσεις εργασίας στην ΕΠΚΑ Αρχαίας Κορίνθου χαμένες!

Απίστευτο! Με την ανεργία στην Κορινθία να μένει σταθερά πάνω από το 30%, σύμφωνα με δηλώσεις του προέδρου του εργατικού κέντρου, ανανκοινώνομνται προκηρύξεις, αλλά οι θέσεις τελικά δεν καλύπτονται και παραμένουν κενές. Αναφέρομαι στην προκήρυξη του Υπουργείου Πολιτισμού, για την εκτέλεση του Υποέργου «Αρχαιολογικές Έρευνες– Εργασίες» της Πράξης Δίκτυο Αποχέτευσης Ακαθάρτων Δημοτικού Διαμερίσματος Μουλκίου που έχει ενταχθεί στο Ε.Π «Δυτική Ελλάδα – Πελοπόννησος – Ιόνιοι Νήσοι». Από τις 6 θέσεις, οι τρεις τελικά παρέμειναν κενές, καθώς ως αναφέρεται στη Διαύγεια, δεν υπήρχαν απαιτούμενοι με τα απαραίτητα δικαιολογητικά.

Πελοποννησιακά αγροτικά προϊόντα 'χωρίς μεσάζοντες' στο δήμο Ελευσίνας

Ο Δήμος συνεχίζοντας τις δράσεις του στο κίνημα «Χωρίς Μεσάζοντες» στην προσπάθειά του να ενισχύσει τον κοινωνικό ιστό της πόλης μας άριστης ποιότητας αγροτικά προϊόντα από την Ελληνική γη, κατευθείαν από τους παραγωγούς, σε προσιτές τιμές, προχωρώντας σε νέες παραγγελίες προκειμένου να στηρίξει τους καταναλωτές.

Οι αιτήσεις μπορούν να υποβληθούν από την Τετάρτη 15 Νοεμβρίου έως την Τετάρτη 28η Νοεμβρίου στα:
1. Δημαρχείο Ελευσίνας (Χατζηδάκη 41 & Δήμητρος) στους εθελοντές μας ,
2. Δημοτικό Κατάστημα Μαγούλας (Ηρώων Πολυτεχνείου 2),
3. e-mail: ggaelefsinas@gmail.com (συμπληρώνοντας την αίτηση που υπάρχει στην ιστοσελίδα του Δήμου, ή στο ιστολόγιο (http://dimos-elefsinas-geoponika-nea.blogspot.com),
4. fax 210-5537274
5.ή ακόμα και τηλεφωνικά 210-5537242.

Μητρώο παρόχων στο πρόγραμμα κατ' οίκον φροντίδας συνταξιούχων

Το ΙΚΑ - ΕΤΑΜ προσκαλεί τους ενδιαφερόμενους, που επιθυμούν να ενταχθούν στο Μητρώο Παρόχων του Προγράμματος Κατ΄ οίκον Φροντίδας Συνταξιούχων και να υπογράψουν με το ΙΚΑ-ΕΤΑΜ ειδική σύμβαση για την παροχή υπηρεσιών κατ` οίκον βοήθειας στους δικαιούχους του προγράμματος αυτού, να υποβάλλουν αίτηση συμμετοχής στο εν λόγω Πρόγραμμα.

Σκοπός του Προγράμματος είναι η κατοχύρωση συνθηκών αυτόνομης διαβίωσης των ηλικιωμένων και των ανάπηρων συνταξιούχων στην κατοικία τους, ώστε να εξασφαλιστεί η παραμονή τους στο οικείο φυσικό και κοινωνικό περιβάλλον, να αποφευχθεί η παραπομπή τους σε μονάδες κλειστής φροντίδας και να προληφθούν καταστάσεις κοινωνικού αποκλεισμού. Στο περιεχόμενο του Προγράμματος περιλαμβάνονται:

Το σχολείο του μέλλοντος, το σχολείο των παππούδων μας: πως θα αντιμετωπιστεί η παιδική φτώχεια;

Στην Εφημερίδα των Συντακτών έχει δημοσιευθεί το ακόλουθο κείμενο, των Αννας Ανδριτσάκη, Ντίνας Δασκαλοπούλου, Μαρίας Δήμα, Ιωάννας Σωτήρχου, Αφροδίτης Τζιαντζή, το οποίο αναφέρεται στις δραματικές διαστάσεις που λαμβάνει η παιδική φτώχεια στην Ελλάδα του 3ου μνημονίου και την απαξιωμένη, στερημένη από κονδύλια μορφή των νέων σχολείων μετά από νέο κύμα συγχωνεύσεων. Η φτώχεια των γωνιών μεταβιβάζεται στα παιδιά τους, με ορατό αποτέλεσμα την πείνα. Ένα νέο μέτρο πρόνοιας ξεκινά όμως από τη Μαγνησία και σύμφωνα με τους συντάκτες θα επεκταθεί σε όλη την Ελλάδα. Ευελπιστώ και στην Κορινθία. Το ανύπαρκτο κράτος βέβαια, ως γραφική μηχανή, αντί να ενισχύει προσπάθειες αλληλεγγύης θέτει εμπόδια, απαιτώντας παραστατικά και δοσοληψίες με την Εφορία με τους κουλουράδες π.χ. στη Θεσσαλονίκη που προσέφεραν δωρεάν 300 κουλούρια σε παιδιά.

Τρίτη στην εναλλακτική...αλλά παράνομη καλλιέργεια η Περιφέρεια! Κατασχέθηκαν 3.182 χασισόδεντρα!

Όταν αναφέρουμε επιστροφή στη γεωργία στην Πελοπόννησο και αύξηση των εναλλακτικών καλλιεργειών, τι έρχεται στο νου σας; Σε μερικούς ίσως το ιπποφαές, η αρώνια, η στέβια και άλλα ενδιαφέροντα αρωματικά και φαρμακευτικά φυτά όπως είχα αναδείξει σε προηγούμενο άρθρο ΕΔΩ. Σε κάποιους άλλους πάντως ήρθε στο νου μία εξίσου φαρμακευτική- για μερικές κουλτούρες- καλλιέργεια...κάνναβης και κατέληξε η Περιφέρεια Πελοποννήσου να κατέχει την τρίτη θέση πανελλαδικά, μετά την λεβεντομάνα Κρήτη και τον γόνιμο Θεσσαλικό κάμπο!