Παρασκευή 23 Νοεμβρίου 2012

Τι επιφύλαξε το 2012 για τις οινοπαραγωγικές περιοχές της Πελοποννήσου;

Έχετε απορία για την πορεία της εσοδείας των οινολογικών ποικιλιών της Πελοποννήσου για το 2012; Η σύγκριση των στοιχείων για το έτος αυτό γίνεται από το site oinologia.com.gr βάσει του Συνδέσμου Ελληνικού Οίνου . Διαβάστε στη συνέχεια που καταλήγει όσον αφορά, τις ποικιλίες της Κορινθίας, από Νεμέα, Ασπρόκαμπο και Ψάρι, από την υπόλοιπη Πελοπόννησο και πως τις επηρέασαν τα καιρικά φαινόμενα. Σε ορισμένες περιοχές ο καιρός επιφύλαξε μείωση της παραγωγής έως και 30% βάσει των περσινών επιπέδων. Στις περιοχές αυτές ανήκει και η Νεμέα:

Που θα βρείτε φθηνότερο πετρέλαιο θέρμανσης και βενζίνη στην Κορινθία

Φθηνότερη βενζίνη στην Αλμυρή Κορινθίας και ακριβότερη στο Κοκκώνι με απόκλιση 20 λεπτών! 
Όσον αφορά το πετρέλαιο θέρμανσης από τα καταχωρημένα πρατήρια φαίνεται να συμφέρει περισσότερο να παραγγείλετε από τον Άσσο Κορινθίας.

Μιας και χειμωνιάζει σιγά σιγά και σκέφτεστε ότι δυστυχώς είναι απαραίτητο να προμηθευτείτε πετρέλαιο, τουλάχιστον βρείτε την καλύτερη προσφορά! Να τι μας δείχνουν τα τελευταία στατιστικά από το παρατηρητήριο υγρών καυσίμων για το Νομό Κορινθίας:

Ανοιχτή θέση παιδαγωγού στην Κορινθία- θέσεις promoter στην υπόλοιπη Πελοπόννησο

Για να δούμε τι θέσεις εργασίες τρέχουν αυτές τις ημέρες στην περιφέρεια Πελοποννήσου. Από το skywalker.gr, βρήκα μία (!) ενδιαφέρουσα θέση, αλλά θα πρέπει να επισκεφθείτε τη σελίδα για να υποβάλετε το βιογραφικό σας. Υπάρχουν επιπρόσθετα για όλες τις περιοχές της Κορινθίας (από Ξυλόκαστρο έως Λουτράκι) και για τους υπόλοιπους νομούς της Περιφέρειας Πελοποννήσου θέσεις τύπου promoter.

1. Ν. Κορινθίας
Τύπος απασχόλησης: Πλήρης Απασχόληση
Κωδικός Θέσης: 68
Ημερομηνία δημοσίευσης/ανανέωσης: 23/11/2012

Διαγωνισμός για την καλύτερη ιδέα ΜΚΟ και εθελοντών

Έχετε μια ιδέα για κοινωνική προσφορά με την χρήση του διαδικτύου; Ίσως είναι η καλύτερη βάση για τη σύσταση μιας ΜΚΟ, με ξεκίνημα 8000€ από τον ευρωπαϊκό διαγωνισμό εφόσον η ιδέα σας και η ομάδα εθελοντών διακριθεί. Μπορεί η λέξη ΜΚΟ να έχει συνειρμικά αρνητική έννοια, στην Ελλάδα των σκανδάλων και της διαφθοράς, μερικές όμως λειτουργούν για πραγματική ανθρώπινη συνεισφορά. Ελπίζω η δική σας ιδέα και σκοπός να εφάπτονται σε αυτό το πλαίσιο. Διαβάστε λεπτομέρειες από το δημοσίευμα του diorismos.gr:

Οι προτάσεις για το Σαββατοκύριακο 24-25/11 στην Κορινθία! (ενημερωμένο)

Σάββατο 24 Νοεμβρίου

1. Το Ιστορικό – Λαογραφικό Μουσείο Κορίνθου διοργανώνει σεμινάριο με θέμα : «Απλά… παραδοσιακά… γαστρονομικά» Στόχος της δραστηριότητας αυτής είναι η προβολή της μεσογειακής διατροφής μέσα από την απλή παραδοσιακή οικιακή μαγειρική τέχνη και η στροφή των ανθρώπων στη χρήση των τοπικών προϊόντων στην καθημερινή διατροφή.

Θέμα: