Σάββατο 24 Νοεμβρίου 2012

Παγκόσμια ημέρα ατόμων με αναπηρία- Υποστηρίξτε το Ευθύμειο κέντρο!

Σε συνέντευξή της η πρόεδρος του Ευθυμείου κέντρου για άτομα με ειδικές ανάγκες, κα Νικολοπούλου, τόνισε ότι αντιμετωπίζει σοβαρά οικονομικά προβλήματα. Αποκάλυψε μάλιστα ότι το Ευθύμειο οργανώνει μία μικρή εκδήλωση για να τιμήσει την παγκόσμια ημέρα ατόμων με αναπηρία, στις 3 Δεκεμβρίου. Πρωταγωνιστές φυσικά οι μαθητές του Ευθυμείου.


Από αυτό εδώ το blog, θα ήθελα να ξεκινήσει η διάδοση της εκδήλωσης με τη δική σας συνεισφορά φυσικά (μία απλή κοινοποίηση της εικόνας που δημιούργησα) ώστε να υποστηρίξουν όσοι περισσότεροι πολίτες της Κορινθίας μπορούν. Η παρουσία μας και η αίσθηση αποδοχής είναι ότι πολυτιμότερο για τα παιδιά και τους νέους με αναπηρία, μετά την απαραίτητη προστασία τους από ένα ουτοπικό πλέον κράτος πρόνοιας.

3 δίκτυα ανταλλακτικής οικονομίας στην περιφέρεια Πελοποννήσου

Τρία δίκτυα ανταλλακτικής οικονομίας αγαθών ή υπηρεσιών βάσει του χρόνου φαίνεται να έχουν αναπτύξει συλλογικότητες στην περιφέρεια Πελοποννήσου το διάστημα της κρίσης. Αυτά εντοπίζονται στην Κόρινθο, στην Αργολίδα και την Καλαμάτα.

Κορινθία:

Η τράπεζα χρόνου Κορίνθου, είναι ένα δίκτυο ανταλλαγής υπηρεσιών και γνώσεων, σε βάση αμοιβαίας εμπιστοσύνης, που υποστηρίζεται από τη δική της μονάδα συναλλαγής: το χρόνο. Όλες οι υπηρεσίες έχουν ίση αξία, είτε είναι χειρονακτική εργασία είτε πνευματική, είτε απαιτεί εξειδίκευση είτε όχι και αυτό γιατί στόχος μας είναι να ανατρέψουμε την κυρίαρχη ιδεολογία του συστήματος που δημιουργεί κοινωνικές ανισότητες και κατατάσσει τους ανθρώπους σε πνευματικά ανώτερους ή κατώτερους, περισσότερο ή λιγότερο χρήσιμους για την κοινωνία. Για όλες, όλοι μας, ξοδέψαμε τον πολύτιμο χρόνο και την ενέργειά μας και όλες θεωρούνται εξίσου σημαντικές.

Θέσεις εργασίας σε Πελοπόννησο, Αττική και δημόσιο

Οι θέσεις εργασίας που τρέχουν στην Πελοπόννησο:
-Ζητείται web Developer-Designer
Περιοχή: Λακωνία
Απασχόληση: Πλήρης
Κατηγορία: Πληροφορική/ web εφαρμογές

Ανώνυμη Εταιρία με μεγάλες δυνατότητες επέκτασης και ανάπτυξης στο χώρο του ίντερνετ ζητά web developer, designer με γνώσεις γραφιστικής για δημιουργία, συντήρηση και ανάπτυξη web sites (e-shops), για μόνιμη εργασία στη ΛΑΚΩΝΙΑ.

Όλα τα προγράμματα επιδοτήσεων και κατάρτισης!

Το blog αυτό, ανακάλυψε και σας παρουσιάζει τον απόλυτο πίνακα- οδηγό, εάν ψάχνετε χρηματοδοτικά προγράμματα απασχόλησης ή επιδότησης. Από την εφημερίδα ΕΡΓΑΣΙΑ ΤΩΡΑ του Σαββάτου, δείτε συγκεντρωτικά όλα τα προγράμματα που είναι διαθέσιμα, στον τομέα των ενισχύσεων και της κατάρτισης- απασχόλησης. Πατήστε στην εικόνα για να δείτε τον πίνακα, και τα στοιχεία επικοινωνίας, για το κάθε πρόγραμμα.

'Φωτογραφίζονται' γιατροί του Νοσοκομείου Κορίνθου για φακελο-αποδέκτες

Κορινθιακό... ενδιαφέρον αποκτά η σελίδα ΕΔΩΣΑ ΦΑΚΕΛΑΚΙ που έχει στόχο να καταγράψει ανώνυμα την πραγματική διαφθορά. Για την ώρα, ο δήμος Κορινθίων κατακτά τη 14η θέση πανελλαδικά, με 7 καταγεγραμμένες περιπτώσεις 'φακελακίου' και 1 υπόσχεση καταβολής του που δεν εκπληρώθηκε τελικά... Βέβαια, οι καταχωρήσεις είναι πολύ λίγες για να προκύψουν στατιστικές αναλύσεις, αλλά η πρώτη ένδειξη, είναι ότι οι πολίτες του δήμου Κορινθίων, αφενός χρησιμοποιούν τις ...έμμεσες χρηματοδοτήσεις και αφετέρου θέλουν να εκφράσουν το παράπονό τους για αυτό!