Τρίτη 27 Νοεμβρίου 2012

Μπαίνει πανεπιστημιακή σχολή της Κορίνθου στη λίστα περικοπών;

Σε ρεπορτάζ ένθετου από το ΕΘΝΟΣ για τις περικοπές στα ΑΕΙ, επισημαίνεται το δεύτερο τμήμα της Κορίνθου, Πολιτικής Επιστήμης και Διεθνών Σχέσεων ως πιθανό προς 'σβήσιμο', καθώς σύμφωνα με την αρθρογράφο, έχει ίδιο γνωστικό αντικείμενο με άλλες σχολές (εκτός Πελοποννήσου όμως). Τι αναφέρεται:

Πρόταση για κλείσιμο τμημάτων Πανεπιστημίων και ΤΕΙ αλλά και ολόκληρων Ιδρυμάτων μελετά η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας. Η κυβέρνηση θεωρεί το θέμα πρώτης προτεραιότητας, ενώ η Αρχή Διασφάλισης Ποιότητας χαρακτηρίζει αδικαιολόγητη τη διασπορά τμημάτων και σχολών στη χώρα

Εγκαινιάζεται πρόγραμμα δωρεάν νομικής βοήθειας για νέους

Πρόγραμμα «ΝΟΜΙΚΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΝΕΟΥΣ» για το 2013

Τη δυνατότητα Δωρεάν Νομικής Βοήθειας με τον άμεσο διορισμό δικηγόρου, έχουν οι ανήλικοι και οι νέοι από 18 έως 30 ετών ( και σε ορισμένες περιπτώσεις έως 35 ετών) με το πρόγραμμα της Γενικής Γραμματεία Νέας Γενιάς «Νομική Βοήθεια για Νέους», που για το 2013 διευρύνεται και προσαρμόζεται στις νέες κοινωνικοοικονομικές συνθήκες. Μπορεί ο δικηγορικός σύλλογος Κορίνθου να μην συμμετέχει, η Περιφέρεια Πελοποννήσου όμως εκπροσωπείται στο πρόγραμμα αυτό από την Καλαμάτα, ενώ συμμετέχει και η Πάτρα.

Συγκεκριμένα, το 2013 καθιερώνεται για πρώτη φορά η δωρεάν νομική συνδρομή:

Πως θα ενταχθεί ένα σχολείο στο πρόγραμμα περιβαλλοντικής εκπαίδευσης "Σχολικός Κήπος"


Στα πλαίσια υλοποίησης των προγραμμάτων Σχολικών Δραστηριοτήτων και ειδικότερα της Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, δια μέσου του Υπευθύνου Σχολικών Δραστηριοτήτων, προτίθεται να συνεχίσει για δεύτερη χρονιά το τοπικό Δίκτυο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης με θέμα: «Σχολικός κήπος».

Σκοπός του Δικτύου είναι να ευαισθητοποιηθούν οι μαθητές στις παραδοσιακές καλλιέργειες φυτικών ειδών τόσο μέσα από τη διερεύνηση και κατανόηση εννοιολογικών περιεχομένων όσο και μέσα από δραστηριότητες με πρακτικό - βιωματικό αντίκρισμα, σε ένα περιβάλλον σχολικού κήπου όπου τα παιδιά θα έχουν τη χαρά της δημιουργίας και διαμόρφωσής του.

Δούναι και λαβείν στην Κορινθία: που θα προσφέρετε και από που θα λάβετε τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης

Κοινωνική προσφορά και αλληλεγγύη στην Κορινθία
συγκεντρωτικά οι δομές που μπορείτε να απευθυνθείτε

Νιώθετε την ανάγκη να υποστηρίξετε συνανθρώπους σας, καθώς διαθέτετε ένα υστέρημα σε χρήματα, τρόφιμα ή άλλα απαραίτητα αγαθά (ρούχα, σχολικά είδη;). Έχετε την ανάγκη να λάβετε τρόφιμα και απαραίτητα αγαθά, αλλά δεν θέλετε να στιγματιστείτε κοινωνικά ως νεόπτωχος; Για το λόγο αυτό υπάρχουν διάφορες δομές αλληλεγγύης, συλλογής αγαθών και αναδιανομής τους.