Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου 2012

Παγκόσμια ημέρα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και η Κόρινθος αποκαλείται ελληνικό 'Γκουαντάναμο'

Παγκόσμια ημέρα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων σήμερα. Θα έπρεπε να γιορτάζει η Κόρινθος τη σημερινή ημέρα; Διαβάστε και κρίνετε εσείς. Τι αναφέρεται στο tvxs.gr για τα ανθρώπινα δικαιώματα:
 
Από το 1948, η 10η Δεκεμβρίου έχει οριστεί να εορτάζεται ως η Παγκόσμια Ημέρα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, σε ανάμνηση της Οικουμενικής Διακήρυξης των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων από τη γενική συνέλευση του ΟΗΕ.

Στόχος και όραμα των εμπνευστών της Διακήρυξης ήταν να καθορίζονται ρητώς τα δικαιώματα όλων των ανθρώπων και οι ελευθερίες τους, χωρίς διακρίσεις –φυλετικές, χρώματος, διαφυλικές, γλωσσικές, θρησκευτικές, πολιτικές ή οποιεσδήποτε άλλες πεποιθήσεις, χωρίς διαχωρισμούς με βάση την εθνική ή κοινωνική καταγωγή, την περιουσία ή τη γέννηση.

Πρόγραμμα Erasmus για φοιτητές και καθηγητές με ειδικές ανάγκες

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει υιοθετήσει μία γενική πολιτική που στοχεύει στην ενσωμάτωση των ατόμων με ειδικές ανάγκες σε όλες τις δραστηριότητές της, ιδιαίτερα, δε, στην εκπαίδευση.

Το παρόν έγγραφο σας ενημερώνει για τις δυνατότητες επιπλέον χρηματοδότησης που προσφέρονται στα άτομα με αναπηρίες που ενδιαφέρονται να μετακινηθούν με το Πρόγραμμα ERASMUS κατά το εαρινό εξάμηνο ακαδημαϊκού έτους 2012-2013 και περιγράφει βήμα προς βήμα τη διαδικασία που πρέπει να ακολουθηθεί: