Κυριακή 23 Δεκεμβρίου 2012

Που θα βρείτε παραδοσιακές ποικιλίες μπρόκολου και κουνουπιδιού

Από το φυλλάδιο του Κήπου της Αφθονίας Εφυραία Γη μαθαίνουμε για την καλλιέργεια του κουνουπιδιού και του μπρόκολου και ιδιαίτερα των ποικιλιών που βρίσκουμε στην Αττική:

ΜΠΡΟΚΟΛΟ: Στη περιοχή του Μαραθώνα η παλιά ποικιλία, το μαύρο μπρόκολο που καλλιεργείται από πάππου προς πάππου. Είναι ποικιλία ιδιαίτερα εύγευστη και γλυκιά.

Το καθιερωμένο πράσινο μπρόκολο έρχεται πιο πικάντικο αλλά είναι πολύ διαδεδομένο. Μια τρίτη ποικιλία είναι το κόκκινο μπρόκολο.

Αρμοδιότητες πολιτικής προστασίας δήμων και περιφέρειας για το χειμώνα '12-13

Διάβασα προσφάτως στο axiontv.gr ότι στη σύσκεψη που οργάνωσε το αρμόδιο συντονιστικό όργανο πολιτικής προστασίας της περιφερειακής ενότητας Κορινθίας, οι 6 δήμαρχοι ήταν απόντες, ενώ το παρόν έδωσαν εθελοντικές οργανώσεις (δείγμα της εσφαλμένης ιδιότητας περί των ενεργών πολιτών που προωθείται επιμελώς στην Ελλάδα, αφήνοντας αδιάφορους τους επίσημους φορείς που έχουν να επιδείξουν έτη ανικανότητας). Πιθανότατα να είχαν άλλες υποχρεώσεις, ή να μην το θεώρησαν σημαντικό, σύμφωνα όμως με την κατεπείγουσα εγκύκλιο της Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας (ΕΔΩ), οι δήμοι έχουν σαφείς αρμοδιότητες σε έκτακτα συμβάντα χιονοπτώσεων και παγετών που θέτουν σε κίνδυνο την ασφάλεια των πολιτών... Διαβάστε στη συνέχεια τι καθορίζεται σε επίπεδο Περιφερειών και καλλικρατικών δήμων, για τα οδικά δίκτυα και την αντιμετώπιση έκτακτων αναγκών:

Προώθηση επιχείρησης μέσω ίντερνετ- απαιτούμενο κεφάλαιο


Θέλετε να προωθήσετε την επιχειρηματική σας ιδέα μέσω διαδικτύου; Οι βασικές κινήσεις που πρέπει να ακολουθήσετε μπορεί να κοστίσουν έως και 14.792€ σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας ΕΡΓΑΣΙΑ ΤΩΡΑ. Αυτές είναι:
  • Δημιουργία ευπαρουσίαστης σελίδας για περιγραφή υπηρεσιών 500€
  • Ένα λειτουργικό portal που να λειτουργεί ως μηχανή αναζήτησης 6.700€
  • Κατοχύρωση ονομασίας στο ίντερνετ 42€

Η αθλιότητα της φιλανθρωπίας και η πρόταση αλληλεγγύης "Χριστούγεννα όλοι μαζί" στην Κόρινθο

Εν αναμονή της ημέρα των Χριστουγέννων και ειδικά του τριήμερου εορτασμού που θα πραγματοποιηθεί στην Κόρινθο από συλλογικότητες και εθελοντές με στόχο την καλλιέργεια αλληλεγγύης και την παροχή γευμάτων σε απόρους, θα προσπαθήσω να δομήσω έναν συλλογισμό μέσα από κείμενα, από τη γενικόλογη- φιλοσοφική διάθεση προς τα του οίκου- πιο ειδικά που αφορούν την πόλη της Κορίνθου. Λαμβάνοντας λοιπόν ως πρώτο ερέθισμα το αναδημοσιευμένο κείμενο περί επικινδυνότητας της φιλανθρωπίας από τον Επενδυτή. Συνεχίζοντας στο κείμενο περί κοινωνικής (α)προσφοράς στο δήμο Κορινθίων από την κειμενογράφο Μάγια Φουριώτη, όπου παρατηρείται μία έκπτωση της τυπικής (έστω για τα δελτία τύπου φιλανθρωπία). Τέλος, προσφέροντας ως εναλλακτική στην φιλανθρωπία, την αλληλεγγύη στην οποία αποτολμά να στοχεύσει η δράση Χριστούγεννα όλοι μαζί.