Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου 2013

Παράδειγμα επιχειρηματικότητας: σοκολατοποιία του Λουτρακίου

Μία ακόμα κορινθιακή επιχείρηση γίνεται παράδειγμα επιτυχίας, καθώς συνδυάζει την επιχειρηματική καινοτομία με τις παραδοσιακές ελληνικές γεύσεις. Ο λόγος, για την οικογενειακή επιχείρηση σοκολατοποιίας του Λουτρακίου Κοχύλι με τις 'θεραπευτικές σοκολάτες' για την οποία δημοσιεύει αφιέρωμα η εφημερίδα ΕΡΓΑΣΙΑ ΤΩΡΑ, στο ένθετο ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ.


Τις σοκολάτες της κορινθιακής επιχείρησης, συναντά κανείς εκτός από τα καταστήματα τροφίμων και στα φαρμακεία, εκτός από την Ελλάδα, στο εξωτερικό, με επίκεντρο τις αγορές της Γερμανίας, Γαλλίας, Κύπρου και Βουλγαρίας.

"Σαν άλλοι επιστήμονες οι ζαχαροπλάστες της οικογένειας Κόλλιας βρίσκονται συνεχώς στο εργαστήρι και ετοιμάζουν, για το καλό όλων μας, την αποκατάσταση της φήμης της αμαρτωλής σοκολάτας".

Πριν από 25 χρόνια ιδρύθηκε το εργαστήρι ζαχαροπλαστικής από την Μάρθα και τον Παναγιώτη Κόλλια στην Κόρινθο. Μερικά χρόνια αργότερα, τα παιδιά τους Δημήτρης και Ευαγγελία, ήταν οι πρώτοι που δημιούργησαν βιολογικές σοκολάτες στην Ελλάδα. Τα προϊόντα τους ταξιδεύουν στις αγορές του εξωτερικού σήμερα με την φίρμα Κοχύλι ή Kallisti και πειραματίζονται σε γεύσεις με μαστίχα, δεντρολίβανο, δυόσμο, ελαιόλαδο, goji berrie κλπ...

Το επόμενο βήμα της οικογένειας σοκολατοποιιών είναι να ανοίξουν φυσικό κατάστημα με έδρα στην Αθήνα. Η αλυσίδα των καταστημάτων που ονειρεύονται θα θυμίζουν μικρά μουσεία σοκολάτας με δική τους ξεχωριστή εμφάνιση. Για την ώρα, η εταιρεία τους έχει e-shop και συνεργάζεται με την αλυσίδα mymarket, με καταστήματα βιολογικών προϊόντων και φαρμακεία.

Επόμενος στόχος, τα βιολειτουργικά τρόφιμα, για αυτό πειραματίζονται με υπερ-τροφές και ελληνικά βότανα.

Βρείτε τις στο facebook: https://www.facebook.com/kallistichocolate

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου