Τετάρτη 2 Ιανουαρίου 2013

Ο λόγος της κοινωνικής πολιτικής των νεοφιλελεύθερων καιρών

Ο παλιός συμφοιτητής μου και υποψήφιος διδάκτωρ στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, Νίκος Κουραχάνης συνθέτει ένα κείμενο για τη νεοφιλελεύθερη πολιτική στιγματισμού της φτώχειας, την αποδυνάμωση των συλλογικοτήτων και την επανεμφάνιση των φτωχοκατέργων ως κέντρα φιλοξενίας μεταναστών....Διαβάστε το από την ΑΥΓΗ:

Η φτώχεια και ο ρατσισμός δεν είναι φαινόμενα με τυχαία χρονική διασταύρωση. Αντίθετα, στοιχειοθετούν μια ευθέως ανάλογη σχέση, σχέση που θέτει υπό αμφισβήτηση την αξιοπρεπή διαβίωση ως αδιαπραγμάτευτο οικουμενικό δικαίωμα. Κυρίως, όμως, αποδεικνύει πως αυτή η σχέση αλληλεπίδρασης δεν είναι τίποτε παραπάνω από διακύβευμα της εκάστοτε συγκυρίας. Διακύβευμα επηρεαζόμενο από το συσχετισμό ιδεολογικοπολιτικών δυνάμεων. Υπό αυτή την έννοια, ο λόγος και η ιδεολογία που υπηρετεί διαδραματίζουν καθοριστικό ρόλο στην κατασκευή της κοινωνικής πραγματικότητας, εξίσου στην επακόλουθη ιεράρχηση των κοινωνικών προτεραιοτήτων της πολιτικής ατζέντας.

Επιμένει το ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ παρά τις δηλώσεις Παπαθεοδώρου: εκτός μηχανογραφικού 2013 το Πανεπιστήμιο Κορίνθου

Ίσως να μην είναι στο Μηχανογραφικό του 2013 τα τμήμα Κοινωνικής και Εκπαιδευτικής Πολιτικής και Πολιτικής Επιστήμης και Διεθνών Σχέσεων της Κορίνθου.

Σχολές ΑΕΙ και κυρίως ΤΕΙ που δεν έχουν μεγάλη ζήτηση αλλά και με φοιτητές που έχουν εισαχθεί με βαθμολογία πάνω του 10, θα αφαιρεθούν από το Μηχανογραφικό το 2013.

Αυτό κάνει γνωστό ο υπουργός Παιδείας κ. Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος σε συνέντευξη του στο Πρώτο Θέμα, αλλά κάνει γνωστό οτι θα επανέλθει για την εισαγωγή στα ΤΕΙ και ΑΕΙ η βάση του 10.