Πέμπτη 3 Ιανουαρίου 2013

Υποτροφίες για φοιτητές με καταγωγή από την Πελοπόννησο

Εάν είστε στην τριτοβάθμια εκπαίδευση και χρειάζεστε οικονομική ενίσχυση υπάρχουν ειδικές επιλογές από υποτροφίες ιδρυμάτων ή κληροδοτήματα ατόμων, ειδικά βάσει καταγωγής. Εκτός όμως από την οικονομική ενίσχυση με κριτήριο την καταγωγή, μπορείτε να βρείτε και αρκετές άλλες υποτροφίες, ανάλογα με τις επιλογές προγραμμάτων σπουδών που κάνετε, ακόμα και βάσει πιο παρωχημένων κριτηρίων όπως ήθους και διαγωγής! Το Άκρων Κόρινθος συγκεντρώνει τα κληροδοτήματα που απευθύνονται σε πελοποννήσιους φοιτητές και μπορείτε να αναζητήσετε ακόμα περισσότερες στους συνδέσμους που παραπέμπω στο τέλος του άρθρου.

4,6 εκατ.€ επιστροφή φόρου πετρελαίου στην Περιφέρεια Πελοποννήσου

Τα στοιχεία για την κατανομή της εξόφλησης της επιστροφής του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης (ΕΦΚ) πετρελαίου ανά Περιφερειακή Ενότητα μετά και την ολοκλήρωση των πληρωμών τη Δευτέρα, 24 Δεκεμβρίου παρουσιάζει ο ΑγροΤύπος. Όσον αφορά την περιφέρεια Πελοποννήσου, η επιστροφή φόρου ανέρχεται συνολικά για όλους τους νομούς στα 4.661.165€, για 48.287 δικαιούχους.  Συνολικά για την εξόφληση του 50% της επιστροφής του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης (ΕΦΚ) αγροτικού πετρελαίου πιστώθηκαν 75.036.354,81 ευρώ σε 451.989 δικαιούχους. Δείτε αναλυτικά για τις περιφερειακές ενότητες Περιφέρειας Πελοποννήσου:

Κλιματικά ουδέτερο ελαιόλαδο παράγεται στην Πελοπόννησο

Στις 18 Δεκεμβρίου 2012, η ΕΑΣ Μεσσηνίας βραβεύθηκε μαζί με την εταιρεία συμβούλων βιώσιμης ανάπτυξης GLOBAL CHALLENGES στο πλαίσιο των βραβείων ENVIRONMENTAL AWARDS 2013 για τον υπολογισμό ανθρακικού αποτυπώματος του εξαιρετικά παρθένου ελαιολάδου της, ένα έργο το οποίο η Ένωση Μεσσηνίας υλοποιεί από το 2009.

Τα βραβεία αυτά έχουν ως σκοπό την ανάδειξη των καλύτερων πρακτικών οργανισμών κι επιχειρήσεων του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα όσον αφορά στην προστασία του περιβάλλοντος.