Κυριακή 6 Ιανουαρίου 2013

Εκθέσεις για το ελληνικό ελαιόλαδο και προώθησή του στην Κίνα

Δύο εκθέσεις προγραμματίζει η Ελαιοτεχνία για την προώθηση του Ελληνικού ελαιόλαδου. Η πρώτη θα λάβει χώρα στο Ελληνικό, στην αίθουσα Ξιφασκίας τον Μάρτιο, και η δεύτερη σε συνεργασία με την ελληνική πρεσβεία της κίνας, στο Πεκίνο τον Απρίλιο.

Η έκθεση ελαιολάδου ΕΛΑΙΟΤΕΧΝΙΑ 2013 σε συνεργασία με Κινεζική εταιρεία οργάνωσης εκθέσεων διοργανώνουν την China Oil 2013 στο Πεκίνο, στις 7-9 Απριλίου. Σε συνεργασία με την Ελληνική Πρεσβεία στην Κίνα, προωθούν κοινή δράση προβολής και δικτύωσης εξαγωγέων ελαιολάδου στην Κίνα με επιχειρηματικές συναντήσεις Β2Β κατά τις μέρες λειτουργίας της έκθεσης. http://www.eleotexnia.gr

Τραυματισμένα ζώα στην Αρκαδία

Από τον Απρίλιο του 2011 έως και τον Δεκέμβριο 2012 το προσωπικό του Φορέα Διαχείρισης Όρους Πάρνωνα & Υγροτόπου Μουστού ανταποκρίθηκε σε κλήσεις από κατοίκους και Υπηρεσίες της περιοχής που αφορούσαν τραυματισμένα ζώα. Τα περισσότερα από αυτά είχαν τραυματιστεί από ανθρώπινες δραστηριότητες.

Μια αισιόδοξη πρόταση για την Πελοπόννησο στο protagon.gr

Η χώρα μας είναι αντικειμενικά ένας πολύ όμορφος τόπος με πολλές δυνατότητες τουριστικής ανάπτυξης που όμως δεν έχουν τύχει εκμετάλλευσης μέχρι σήμερα λόγω έλλειψης στρατηγικής από την κεντρική (πολιτική) διοίκηση της.

Κάνοντας μια μικρή απλή άσκηση για μια περιοχή που εκτείνεται στην μισή Πελοπόννησο (Αργολίδα, Αρκαδία, Λακωνία) διαπιστώνει κανείς πως με ένα βραχυπρόθεσμο σχέδιο θα μπορούσε να αναπτυχθεί τουριστικά η περιοχή αυτή για τους 8 μη καλοκαιρινούς μήνες, Οκτώβριο έως Μάιο και να δώσει πολύ σημαντικά οικονομικά αποτελέσματα. Η πλειονότητα των αρχαιολογικών και Βυζαντινών χώρων (πχ Μυκήνες, Επίδαυρος, Παλαμίδι, Αρχαίο Άργος, Σπάρτη, Μυστράς κλπ), η απέραντη φυσική ομορφιά (Μαίναλο, φαράγγι Λούσιου, Νέδα, Ταύγετος, Πάρνωνας κλπ), καθώς επίσης και τα πλείστα Βυζαντινά Μοναστήρια (Προδρόμου, Φιλοσόφου, Βαλτετσίνικου, Παναγίας Γιάτρισσας, Αγ. Αναργύρων Πάρνωνα κλπ.) προσφέρουν πολλές δυνατότητες προσέλκυσης τουριστών από το εξωτερικό.