Κυριακή 27 Ιανουαρίου 2013

Πρόγραμμα "ελληνικό πρωινό" και σε ξενοδοχεία της Πελοποννήσου

Το ξενοδοχειακό επιμελητήριο Ελλάδας παρουσίασε το πρόγραμμα Ελληνικό πρωινό, ώστε να παρέχουν μία πλήρως ελληνική παραδοσιακή εμπειρία στους επισκέπτες, η οποία θα είναι ωφέλιμη και για την ανάπτυξη της εμπορικής σχέσης μεταξύ ξενοδοχείων και τοπικών παραγωγών. Το πρόγραμμα Ελληνικό πρωινό, στο οποίο έχουν ενταχθεί έως τώρα 50 ξενοδοχειακές μονάδες, 1 στην Κορινθία (Ξυλόκαστρο) και 3 στη Λακωνία (Μονεμβασιά, Μάνη και Σπάρτη) εξειδικεύεται όσον αφορά το μενού ανάλογα με την τοποθεσία.... Το ελληνικό πρωινό έχει ένα ιδιαίτερα κατατοπιστικό ιστότοπο για τους ενδιαφερόμενους παραθεριστές, ξενοδόχους, ή απλά γευσιγνώστες. Προσπαθεί μέσω αυτού να προωθήσει εκτός των ξενοδοχείων και τις τοπικές γεύσεις που χαρακτηρίζουν κάθε περιοχή. Ιδιαίτερη μνεία για την Μάνη γίνεται αναφορικά με το Σύγκλινο (είδος κανπνιστού κρέατος) και για την Κορινθιακή σταφίδα. Παρατίθενται επιπρόσθετα τοπικές συνταγές.

Διάκριση δύο νέων Πελοποννήσιων για καινοτόμο σύστημα κομποστοποίησης

Ένα πρωτότυπο δίκτυο κομποστοποίησης που σχεδίασαν δύο νέοι Έλληνες βρίσκεται μεταξύ των 16 σχεδίων που επελέγησαν στον διαγωνισμό Καινοτομίας της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων.
 
Οι δύο νέοι με καταγωγή από την Καλαμάτα, ο 23χρονος Γιάννης Μουργής, πτυχιούχος της ΑΣΟΕΕ, και ο 24χρονος συντοπίτης του Κωνσταντίνος Κουλοχέρης, φοιτητής Δημοσιογραφίας στο Λονδίνο, σχεδίασαν ένα σύστημα κομποστοποίησης το οποίο λειτουργεί σε επίπεδο γειτονιάς και που στόχο έχει να μετατρέψει τον κοινό παραγωγό σκουπιδιών σε οικιακό παραγωγό κομπόστ και να τον συνδέσει με την αγορά, όπως πχ με τους αγρότες που έχουν ανάγκη από -ακριβό μάλιστα- λίπασμα.

Ανάδειξη των ιστορικών πολιτιστικών μνημείων της Κορινθίας

Ενα φράγκικο κάστρο και μία ενετική υδατογέφυρα, κατάλοιπα λιγότερο γνωστών περιόδων από το παρελθόν της Κορίνθου, σχεδιάζεται να συντηρηθούν και να αναδειχθούν σύμφωνα με δύο μελέτες, που εγκρίθηκαν προχθές από το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο. Επιπρόσθετα, ολοκληρώθηκε το έργο φωτισμού του ναού του Απόλλωνα στο χώρο της αγοράς της Αρχαίας Κορίνθου. Μερικές ενδιαφέρουσες ειδήσεις για τον πολιτιστικό πλούτο της Κορινθίας...