Τρίτη 29 Ιανουαρίου 2013

6 Μέρες για την Κόρινθο: Μπορώ και χωρίς ευρώ (Κρυφό σχολειό...)

Αλληλέγγυα Παιδεία

Το νέο μορφωτικό Κίνημα από εκατοντάδες ομάδες και κοινωνικά φροντιστήρια

Είχαμε προβλέψει ότι μέχρι το καλοκαίρι του 2013 το νέο πρωτόγνωρο Κίνημα της Αλληλέγγυας Κοινωνικής - Συνεταιριστικής Οικονομίας στην Ελλάδα θα αριθμεί 2.000 Δίκτυα, Οργανώσεις και σταθερές Δομές. Η πρόβλεψή μας αποδεικνύεται μετριοπαθής... Αυτό το Κοινωνικό - Οικονομικό Κίνημα γιγαντώνεται και σε λίγο θα είναι το μεγαλύτερο στην Ευρώπη. Μόνο στον χώρο της Αλληλέγγυας Παιδείας δραστηριοποιούνται εκατοντάδες ομάδες και οργανώσεις.

Ο ομογενης επιστήμονας με πελοποννησιακή καταγωγή που θα δώσει όραση στους τυφλούς!

Πριν από λίγες ημέρες μάθαμε πως η κορυφαία εφημερίδα της Αυστραλίας ανακήρυξε τον Σταν Σταφίδα, ομογενή μας, ως προσωπικότητα της χρονιάς για το 2012. Ανάμεσα στα επιτεύγματά του διαβάσαμε για ένα γενετικό τεστ που θα προβλέπει αν το παιδί διατρέχει τον κίνδυνο να γίνει αυτιστικό, για την εφεύρεση του AFH, μιας τεχνολογίας χωρίς την οποία πρακτικά δεν θα υπήρχε το Bluetooth, αλλά και για τις προσπάθειές του να δημιουργήσει βιονική όραση.

Αυτό το τελευταίο μας προκάλεσε ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Σε συνδυασμό με την προσωπικότητα του σπουδαίου αυτού ελληνικής καταγωγής επιστήμονα, που ελάχιστα είναι γνωστός στη χώρα μας, μας ώθησε να κάνουμε μια έρευνα για τι ακριβώς είναι το βιονικό μάτι και πώς θα αλλάξει για πάντα τη ζωή χιλιάδων ανθρώπων.

Πιθανώς θα αποκοπεί από το ελληνικό φεστιβάλ η Επίδαυρος

Σε δημοσίευμα του ΕΘΝΟΣ.gr, αναφέρονται οι δηλώσεις του Κ. Τζαβάρα που αποκαλύπτουν σημαντικές πληροφορίες για το μέλλον του αρχαίου θεάτρου της Επιδαύρου. Όπως αναφέρεται, το θέατρο φθείρεται από τις συνεχείς παραστάσεις, τα επόμενα χρόνια στόχος είναι να μην ξεπερνούν τις 8-10 εκδηλώσεις στο χώρο του θεάτρου, ενώ το φεστιβάλ του είναι πιθανό να αποκοπεί από το Ελληνικό Φεστιβάλ.