Τρίτη 14 Μαΐου 2013

Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Κορίνθου αναζητά εθελοντές για τις καλοκαιρινές εκπαιδευτικές δράσεις της

Πρόσκληση Εθελοντών για την Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης, Δημιουργικότητας και Καινοτομίας με τίτλο

"Στις Βιβλιοθήκες ο Κόσμος είναι Πολύχρωμος"
 
Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Kορίνθου και το Future Library, υποστηρικτής των Δημοσίων και Δημοτικών Βιβλιοθηκών της Ελλάδας, σας θέλουν κοντά τους και σας προσκαλούν να ζήσετε για δεύτερη φορά ένα διασκεδαστικό, δημιουργικό και ...γεμάτο χρώματα καλοκαίρι!!!!!

Υπέροχες μαθητικές δημιουργίες στο διαγωνισμό της Google για το Ελληνικό doodle

Στην αρχική σελίδα της google, σήμερα φιλοξενείται το doodle που είναι αφιερωμένο στην Ελλάδα, το οποίο επιλέχθηκε μέσα από διαδικασία μαθητικού διαγωνισμού, με τελικό νικητή τον Αστέριο Ρέυνικ του 2ου Δημοτικού Σχολείου Λιτοχώρου. Αρκετές οι σχολικές συμμετοχές με εντυπωσιακές δημιουργίες στην πλειονότητά τους. Μερικές συμμετοχές είχαν και πελοποννησιακή καταγωγή, όχι όμως Κορινθιακή....

Πανελλαδική Ποδηλατοπορεία Κυριακή 19/5 και στην Κόρινθο

Πρωτοβουλία Πολιτών «Στην Κόρινθο Με Ποδήλατο»

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ ετήσια ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ  ΠΟΔΗΛΑΤΟΠΟΡΕΙΑ με
ΠΟΔΗΛΑΤΟΠΟΡΕΙΑ και ΣΤΗΝ ΚΟΡΙΝΘΟ

Την Κυριακή 19 Μαΐου, για έκτη συνεχόμενη χρονιά, οι δρόμοι της Ελλάδας πλημμυρίζουν ποδήλατα σε μία πανελλαδική κινητοποίηση κεφάτης διαμαρτυρίας και επίμονης διεκδίκησης. Δεκάδες πόλεις, χιλιάδες ποδήλατα, ένα μήνυμα:

Οι πόλεις πρέπει να αλλάξουν, προτεραιότητα έχει η ζωή.

Από την Φλώρινα ως τα Χανιά και το Ηράκλειο, από την Κέρκυρα ως την Κομοτηνή, στην Αθήνα, στη Μυτιλήνη, στη Θεσσαλονίκη, στην Πάτρα, στο Ναύπλιο, στην Καλαμάτα, και φυσικά στην ΚΟΡΙΝΘΟ:

Υπό ανέγερση υπερσύγχρονη μονάδα παραγωγής στην Κόρινθο

Ένα ακόμα παράδειγμα επιχειρηματικότητας στην Κόρινθο καταγράφεται στον ηλεκτονικό τύπο:

Μία υπό ανέγερση υπερσύγχρονη μονάδα παραγωγής, στην Κόρινθο, (η οποία στοχεύει να κατακτήσει τον τίτλο της καλύτερης του κόσμου), αλλά και το εξελιγμένο νέο της προϊόν, τον ηλιακό θερμοσίφωνα Calpak Mark 4, παρουσίασε η ομώνυμη Α.Ε. σε ημερίδα, που διοργάνωσε την Δευτέρα 13 Μαϊου στην Αίγλη Ζαππείου. Η ημερίδα με τον τίτλο: «Καινοτομία και Εξωστρέφεια: Κλειδιά για μία σύγχρονη & ανταγωνιστική ελληνική βιομηχανία», ήταν μια καλή αφορμή, για την συγκέντρωση σημαντικών ομιλητών, που εξέθεσαν απόψεις, προβληματισμούς και εξελίξεις, σε ότι αφορά την θερμική ηλιακή ενέργεια και την αξιοποίησή της στην Ελλάδα. Μια χώρα, η οποία κατά τόπους παρουσιάζει την μεγαλύτερη ηλιοφάνεια, όχι μόνο στην Μεσόγειο, αλλά και σε πανευρωπαϊκό επίπεδο. Ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας και Πρόεδρος της Ένωσης Βιομηχανιών Ηλιακής Ενέργειας (ΕΒΗΕ), Παναγής Κωνσταντινίδης, μίλησε στο energia.gr για τα νέα τολμηρά ανοίγματα της εταιρίας, αλλά και για την φιλοσοφία ζωής, που θέτει την τόλμη και την αποφασιστικότητα ως προϋποθέσεις όχι μόνο για την ανάπτυξη των ΑΠΕ, αλλά και ως οδηγούς για την έξοδό μας, από την κρίση… Έτσι κάπως σαν να ακολουθούμε ένα φως…Ηλιακό στην άκρη του περίφημου τούνελ…