Σάββατο 18 Μαΐου 2013

Ένα ενδιαφέρον πολιτιστικό πρόγραμμα...που δεν αφορά την Κορινθία!

Για δεύτερη συνεχή χρονιά, η Γενική Γραμματεία Πολιτισμού απευθύνει κάλεσμα συνεργασίας σε φορείς, ιδρύματα και οργανώσεις πολιτών για να ενώσουν αρμοδιότητες, δυνατότητες και εμπειρία σε έναν κοινό στόχο: την ευαισθητοποίηση των πολιτών κάθε ηλικίας και την παράλληλη ενεργοποίησή τους στην προστασία του φυσικού και πολιτιστικού πλούτου της χώρας.

Διεθνές εργαστήρι jazz στο Κρυονέρι

Αυτό το θερινό εντατικό Διεθνές Εργαστήρι Μουσικής Τζαζ, διοργανώνεται από την μη κερδοσκοπική οργάνωση νέων “Φιλοξενία” για πρώτη φορά στο Κρυονέρι Κορινθίας στο διάστημα 12-18 Ιουλίου 2013.

Η κύρια ιδέα του είναι, να δώσει τη δυνατότητα σε όλους τους ενδιαφερόμενους μουσικούς (χωρίς όριο ηλικίας), να βελτιώσουν τις μουσικές τους δεξιότητες στην μουσική τζαζ.
Ο απώτερος σκοπός είναι η δημιουργία ενός διεθνούς μουσικού εργαστηρίου στην Κορινθία.

Αυτή την πρώτη χρονιά, θα καλωσορίσουμε κορυφαίους μουσικούς από τις Η.Π.Α., την Τσεχία και την Ελλάδα, οι οποίοι είναι καταξιωμένοι δάσκαλοι και δέχτηκαν πρόθυμα να μοιραστούν την εμπειρία και την γνώση τους μαζί μας.

Πως γίνεται κάποιος ζητιάνος;

«Κοινωφελής» εργασία και αξιοπρέπεια
 
Τρίτη 16 Απριλίου, Δήμος Ελευσίνας, Κέντρο Διαλογής και Ανακύκλωσης Υλικών, ένα όχημα τσουλάει και πατά τα πόδια ενός εργάτη ο οποίος δεν ξέρει καλά καλά ποιος είναι το αφεντικό του και παθαίνει πολλαπλά κατάγματα στο αριστερό πόδι ενώ φέρει κακώσεις στο δεξί. Πατέρας 5 ανήλικων παιδιών, μακροχρόνια άνεργος ο ίδιος και η γυναίκα του μπήκε στο πρόγραμμα «Κοινωφελούς» Εργασίας της Περιφέρειας Αττικής μέσω της Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας Αντίρροπον, με τη ελπίδα να ταΐσει τα παιδιά του.