Σάββατο 17 Νοεμβρίου 2012

Όταν η ζωντανή τέχνη συναντά την αποτύπωσή της στον καμβά: φιγούρες τανγκο στην Δημοτική Πινακοθήκη Κορίνθου


Φωτογραφίες: Λένα Μακροπούλου

Εμπνευσμένη ρετρό ατμόσφαιρα βίωσαν χθες όσοι παρευρέθηκαν στην Πινακοθήκη Κορίνθου με αφορμή την έκθεση ζωγραφικής της Ρουμπίνα Σαρελάκου και την παρουσία της αυτοδιαχειριζόμενης ομάδας αργεντίνικου tango του ΚΕΠΑΠ.


Η έκθεση που αναπαριστά σκηνές tango, ολοκλήρωσε σήμερα Σάββατο 17 Νοεμβρίου την παρουσία 3 εβδομάδων στη δημοτική πινακοθήκη. Όπως και στα εγκαίνια, έτσι και στο κλείσιμο, έδωσαν το παρόν χορευτές από την ομάδα αργεντίνικου tango της Κορίνθου, η οποία ενημερωτικά έχει πολλά νέα μέλη και αναζητά συνεχώς και καβαλιέρους!

Υπό τους ήχους ρετρό μουσικής λοιπόν, ο χώρος της πινακοθήκης φιλοξένησε και βήματα χορευτικά, όπως βλέπετε στις 'ελάχιστα' επεξεργασμένες φωτογραφίες....

Μία μικρή γεύση από την έκθεση μπορείτε να λάβετε από το βιβλίο που κυκλοφόρησε τιο 2005:
Ρουμπίνα Σαρελάκου “Tango”

Η Ρουμπίνα Σαρελάκου γεννήθηκε στην Αθήνα το 1950. Αρχικά μαθήτευσε κοντά στους ζωγράφους Π. Σαραφιανό, Ν.Νικολάου και Γ. Μόραλη. Τελείωσε το Εργαστήριο Χαρακτικής της Α.Σ.Κ.Τ. με δάσκαλο το ζωγράφο – χαράκτη Κ.Γραμματόπουλο (1969-1974). Συνέχισε τις σπουδές της στην Ecole des Beaux – Arts στο Παρίσι με δάσκαλο τον G. Dayez (1974-1976). Έχει παρουσιάσει το έργο της σε πολλές ατομικές εκθέσεις καθώς και σε ομαδικές και διεθνείς εκθέσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Δίδαξε επί πολλά έτη Ελεύθερο Σχέδιο και Χρώμα, στη Σχολή Βακαλό Art and Design. Υπήρξε ιδρυτικό μέλος του «Ομίλου Τέχνης και Φιλοσοφίας», όπου δίδαξε ζωγραφική και χαρακτική. Το 1980 βραβεύτηκε από την Ακαδημία Αθηνών για το χαρακτικό της έργο, μετά από πρόταση των Ακαδημαϊκών: γλύπτη Γ. Παππά, ζωγράφου Ν. Χατζηκυριάκου-Γκίκα και του ιστορικού της Τέχνης Π. Πρεβελάκη. Το 1985 της απονεμήθηκε το Α΄Βραβείο Χαρακτικής, από τη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών. Το 1986 τιμήθηκε με το Α΄ ΒραβείοΧαρακτικής του Ιδρύματος Tάκη Τρανούλη. Το 1987 της απονεμήθηκε τιμητική διάκριση στη Διεθνή Biennale Χαρακτικής του Βερολίνου Intergrafik ‘87. To 2000 φιλοτέχνησε τα σκηνικά για το θεατρικό έργο του Τennesse Williams, Outcry, σε σκηνοθεσία Θόδωρου Γράμψα, στο Νεοελληνικό Θέατρο Γιώργου Αρμένη. Παράλληλα δημιουργεί βίντεο (Tango. FM Records, 2005 – Πάτμος: ένα άλλο ταξίδι, 2007 – Σειρά βίντεο από την Κρήτη, 2006 – 2009). Έργα της υπάρχουν σε δημόσιες και ιδιωτικές συλλογές στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Είναι παντρεμένη με το γλύπτη Κυριάκο Ρόκο και έχουν δυο γιους, το Στέφανο Ρόκο (ζωγράφο) και το Δημήτρη Ρόκο (ζωγράφο). Από το 2010 διδάσκεται τεχνικές επεξεργασίας μετάλλων και κατασκευή κοσμημάτων με δάσκαλο τον ζωγράφο-κοσμηματοποιό Δημήτρη Νικολαΐδη και τους αργυροχρυσοχόους Λυκούργο Γρυπαίο και Γιάννη Ρουμάνη 

Περισσότερες πληροφορίες για την δημιουργό ΕΔΩ.
Περισσότερες πληροφορίες για την ομάδα αργεντίνικου tango της Κορίνθου, στην ομάδα τους στο facebook https://www.facebook.com/groups/tangokorinthia.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου