Από το φυλλάδιο του Κήπου της Αφθονίας Εφυραία Γη μαθαίνουμε για την καλλιέργεια του κουνουπιδιού και του μπρόκολου και ιδιαίτερα των ποικιλιών που βρίσκουμε στην Αττική: ΜΠΡΟΚΟΛΟ: Στη περιοχή του Μαραθώνα η παλιά ποικιλία, το μαύρο μπρόκολο που καλλιεργείται από πάππου προς πάππου. Είναι ποικιλία ιδιαίτερα εύγευστη και γλυκιά. Το καθιερωμένο πράσινο μπρόκολο έρχεται πιο πικάντικο αλλά είναι πολύ διαδεδομένο. Μια τρίτη ποικιλία είναι το κόκκινο μπρόκολο.
Στόχος η πολύπλευρη κορινθιακή -και όχι μόνο- ενημέρωση με άποψη