Σάββατο 24 Νοεμβρίου 2012

'Φωτογραφίζονται' γιατροί του Νοσοκομείου Κορίνθου για φακελο-αποδέκτες

Κορινθιακό... ενδιαφέρον αποκτά η σελίδα ΕΔΩΣΑ ΦΑΚΕΛΑΚΙ που έχει στόχο να καταγράψει ανώνυμα την πραγματική διαφθορά. Για την ώρα, ο δήμος Κορινθίων κατακτά τη 14η θέση πανελλαδικά, με 7 καταγεγραμμένες περιπτώσεις 'φακελακίου' και 1 υπόσχεση καταβολής του που δεν εκπληρώθηκε τελικά... Βέβαια, οι καταχωρήσεις είναι πολύ λίγες για να προκύψουν στατιστικές αναλύσεις, αλλά η πρώτη ένδειξη, είναι ότι οι πολίτες του δήμου Κορινθίων, αφενός χρησιμοποιούν τις ...έμμεσες χρηματοδοτήσεις και αφετέρου θέλουν να εκφράσουν το παράπονό τους για αυτό!

Πρωταγωνιστούν στις περιπτώσεις διαφθοράς...δάσκαλοι και εξεταστές οδήγησης και γιατροί του Νοσοκομείου Κορίνθου. Διαβάστε την κάθε περίπτωση ξεχωριστά:

1. Οφθαλμίατρος στο Νοσοκομείο 200€
Δώσαμε φακελάκι σε χειρούργο οφθαλμίατρο για εγχείριση καταρράκτη. Όταν τα έδωσε η μητέρα μου εκείνος είπε ότι δεν είμαστε υποχρεωμένοι να δώσουμε αλλά εάν θέλουμε, εντάξει. Και φυσικά τα πήρε. Από ιστορίες άλλων ασθενών, μάθαμε ότι εάν δεν έδινες σε έβαζε σε λίστα αναμονής για μήνες ή στο τέλος της ημέρας που χειρουργούσε και εάν έμενε φακός εντάξει, αλλιώς περίμενες για μήνες.

2. Δίπλωμα οδήγησης 50€
Την πρώτη φορά με "κόψανε" χωρίς λόγο....ώσπου έμαθα πως αν δεν δώσω 50 ευρώ το δίπλωμα δεν το παίρνω!

3.Αναισθησιολόγος στο Νοσοκομείο για γέννα 150€
Απαίτησε να του δώσουμε 150 αλλιώς δεν έμπαινα χειρουργείο. Καταγγέλλεται μάλιστα ότι επίτηδες καθυστέρησε πολλές ώρες να εμφανιστεί. Η γυναίκα τελικά αναγκάστηκε να ρωτήσει πόσα θέλει για να σωθούν τα δίδυμα κοριτσάκια της (περιληπτική αναφορά γιατί η μαρτυρία ήταν σε greeklish)

4. χειρούργος οφθαλμίατρος στο νοσοκομείο (ζήτησε φακελάκι)
Ο πατέρας μου έχει καταρράχτη και στα δυο μάτια, σε προχωρημένη μορφή και τον έχουν στην αναμονή άδω και 4 μήνες από το νοσοκομείο Ναυπλίου..Έχει αγανακτήσει και όσο πάει και χειροτερεύει η όρασή του. Τηλεφωνήσαμε παντού για να χειρουργηθεί άμεσα οπουδήποτε (σε δημόσιο φυσικά)...μιας και το νοσοκομείο Ναυπλίου συνεχώς απεργεί ..Βρήκαμε άκρη στο νοσοκομείο Κορίνθου αλλά...φυσικά με φακελάκι. Εκμεταλλεύονται την ανάγκη του κάθε ασθενή ιδίως όταν έχεις παρακαλέσει προσωπικά τον ίδιο τον γιατρό. Φτάσαμε σε σημείο να παρακαλάμε για κάτι που θα έπρεπε να είχε γίνει έτσι κι αλλιώς. Αύριο 8/10 έχουμε ραντεβού μαζί του και λόγω κρίσης μας πληροφόρησαν ότι αρκείται και στα 50 ευρώ. Εγώ πολύ το φοβάμαι ότι θα είναι παραπάνω πατέρας μου λόγω της τύφλωσης που κοντεύει να πάθει έχει χάσει και την δουλεία του. Με δανεικά θα γεμίσω βενζίνη το αυτοκίνητο αύριο για να τον πάω, με δανεικά είμαι και για το φακελάκι και ας είναι μόνο 50 ευρώ. Ήμαρτον δηλαδή!!!!Δεν έχω φτάσει ποτέ σε σημείο να δώσω φακελάκι αλλά θα προσπαθήσω και να μην δασωτό πως θα γίνει? Δεν ξέρω..Θα δείξει αύριο ανάλογα με το πως θα μιλήσει. Πάντως δε πιστεύω ότι θα σταματήσει το φακελάκι στη Ελλάδα!!!Γνωρίζω απίστευτες ιστορίες από πολύ κοντινούς μου συγγενείς για διάφορες ειδικότητες γιατρών!!!

5. Νοσοκομείο Κορίνθου, γυναικολόγος ζήτησε φακελάκι, δεν έλαβε και άφησε την ασθενή του να γεννήσει με άγνωστους γιατρούς που δεν γνώριζαν το ιστορικό της.

6. Δίπλωμα οδήγησης 100€
Τι δεν το ξέρετε;;; σπάτε καλέ. Το γνωστό λάδωμα ή σάς για να γλιστρήσει. Χωρίς αυτό δίπλωμα δεν έχει και μάλιστα προπληρώνεται στον εκπαιδευτή στην τιμή ¨κομπλέ" . ΟΛΗ Η ΚΟΡΙΝΘΙΑ ΤΟ ΞΕΡΕΙ!!!!!!!!!!!!!!!!

7. Δίπλωμα οδήγησης Α + Β 850€
Δάσκαλος οδήγησης ζήτησε 850 ευρώ για δίπλωμα Α και Β κατηγορίας για το γιο μου, τα 700 δικά του χωρίς να του κάνει μαθήματα και τα υπόλοιπα για την κριτική επιτροπή.

8. Δεν έδωσε φακελάκι στο Νοσοκομείο Κορίνθου
Εγώ εργάζομαι σε Δημόσιο Νοσοκομείο και χρειάστηκε στο συγκεκριμένο Νοσοκομείο να κάνω μια γυναικολογική επέμβαση όταν αποφάσισα να πάω στο γιατρό όλοι μου είπαν ότι πρέπει να δώσω φακελάκι εγώ δεν μπορούσα να το δεχτώ με τίποτα αυτό διότι δουλεύω στο συγκεκριμένο Νοσοκομείο 30 χρόνια. Τέλος πάντων όταν αποφάσισα να πάω στο γιατρό μόλις είδε τις εξετάσεις μου είπε αμέσως χειρουργείο αλλά πρέπει να πληρωθεί ο ίδιος και ο αναισθησιολόγος του είπα εντάξει και όταν έγινε η επέμβαση δεν τους έδωσα τίποτα. Από τότε τον βλέπω και δεν μου λέει ούτε καλημέρα.

Το ΕΔΩΣΑ ΦΑΚΕΛΑΚΙ πρόκειται για μία μη-κερδοσκοπική, ψηφιακή δημοκρατική πλατφόρμα που δημιουργήθηκε για να αντιμετωπίσει τη διαφθορά στην Ελλάδα τιθασεύοντας τη συλλογική ενέργεια των πολιτών. Μπορείτε να αναφέρετε τη φύση, τον αριθμό, τον τρόπο, τον τύπο, το χώρο, τη συχνότητα και τις αξίες πράξεων διαφθοράς στη συγκεκριμένη ιστοσελίδα. Οι καταγγελίες σας για πρώτη φορά ίσως θα δώσουν μία αυθεντική και αντιπροσωπευτική εικόνα του αριθμού των περιστατικών δωροδοκιών και των πιο διεφθαρμένων υπηρεσιών σε όλη τη χώρα.

Μετατρέποντας αυτό το πολύπλοκο κοινωνικό πρόβλημα που μαστίζει την Ελλάδα σε πολύτιμα, κατανοητά και διαθέσιμα δεδομένα, μπορούμε να βρούμε τα κενά, τις τάσεις και τα μεγέθη αυτής της δραστηριότητας και να τα χρησιμοποιήσουμε για να υποστηρίξουμε την ανάγκη αυξημένης έρευνας, λογοδοσίας, καλύτερης επιβολής νόμων και βελτίωση των δημοσίων υπηρεσιών στις οποίες κάθε φορολογούμενος πολίτης έχει δικαίωμα. Η διαφάνεια που δημιουργείται από τις συλλογικές μας εμπειρίες θα αυξήσει τους κινδύνους που αντιμετωπίζουν οι παραβάτες και θα αποτελέσει ουσιαστικό βήμα προς το μετασχηματισμό και τη βελτίωση αυτού του συστήματος που βρίσκεται σε κατάπτωση.

Σας καλούμε να μοιραστείτε μαζί μας ανώνυμα αν δωροδοκήσατε ή αντισταθήκατε ή ακόμα κι αν δωροδοκηθήκατε. Αυτός ο διάλογος θα μας επιτρέψει να μάθουμε ο ένας από τον άλλο, θα εμφυσήσει εμπιστοσύνη στο να καταλάβουμε πώς να χειριστούμε μία κατάσταση που μας κάνει να νιώθουμε αδύνατους και ακόμα θα προσεγγίσει τη λογική εκείνων που συμμετέχουν σε μια τέτοια συναλλαγή ως παραλήπτες. Δε ζητάμε ούτε το όνομά σας ούτε πληροφορίες για να έρθουμε σε επαφή. Επομένως κάντε την καταγγελία σας ελεύθερα και με ασφάλεια χρησιμοποιώντας τα έντυπα που σας παρέχουμε.

Η πίεση για αλλαγή σε μία δημοκρατία μπορεί να προέρθει μόνο από το λαό και η τεχνολογία μας προσφέρει για πρώτη φορά στην ιστορία τα κατάλληλα εργαλεία για να συμμετέχουμε ουσιαστικά στην επίτευξη των αναγκών και απαιτήσεων μας. Ελάτε μαζί μας στην κοινή μας προσπάθεια, σε μία ιστοσελίδα δημιουργημένη από το λαό για τον λαό.

Ιδρύτρια και Πρόεδρος του ΕΔΩΣΑ ΦΑΚΕΛΑΚΙ / I Paid A Bribe Greece η Χριστίνα Τρεμόντι
Λένα Μακροπούλου
Fresh-Press.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου