Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου 2012

Παγκόσμια ημέρα ατόμων με ειδικές ανάγκες στο Ευθύμειο κέντρο- έκκληση βοήθειας για να συνεχίσει να λειτουργεί

Παγκόσμια ημέρα για τα άτομα με ειδικές ανάγκες η σημερινή 3 Δεκεμβρίου, και το Ευθύμειο κέντρο, κόντρα στις αντιξοότητες των καιρών έκανε την καθιερωμένη χριστουγεννιάτικη εορτή του. Με μία θέση που όλο και στενεύει οικονομικά, το κέντρο που εξυπηρετεί άτομα με ειδικές ανάγκες από όλη την Κορινθία, αλλά και γειτονικούς νομούς της Πελοποννήσου, προσπαθεί να αντεπεξέλθει χάρη στις χορηγίες, στην εθελοντική προσφορά νέων ανθρώπων, αλλά και την κατανόηση του απαραίτητου για τη λειτουργία του προσωπικού, το οποίο αναγκαστικά πλέον εργάζεται εκ περιτροπής.

Η πρόεδρος όμως Αργυρή Νικολοπούλου, δηλώνει ότι δεν θα αφήσει το έργο του κέντρου να σταματήσει. Καταλογίζει πολλές ευθύνες στην πολιτεία και ειδικά στο Υπουργείο Υγείας και Πρόνοιας (καλό θα ήταν να εισακουστεί από τον πελοποννήσιο Υπουργό κ. Λυκουρέντζο). Σε μία πολιτεία που τείνει να κάνει παράδοση την απουσία της σε αυτές τις εκδηλώσεις, σηματοδοτώντας έτσι την απουσία της και από τις βασικές ανάγκες για τη λειτουργία ενός τέτοιου κέντρου. Οι βουλευτές του νομού δεν έδωσαν το παρόν, ούτε επίσημοι εκπρόσωποι των δήμων. Εκπρόσωπος της Περιφέρειας, του Καζίνο και η πρώην βουλευτής κατ. Φαρμάκη βρέθηκαν στην εκδήλωση, μαζί με το συγκρότημα του Λυκείου Λουτρακίου. Οι μαθητές του ευθυμείου, παρουσίασαν αποσπάσματα από παλιές ταινίες του ελληνικού κινηματογράφου και χορευτικά.

Οι ειδικές ανάγκες συνδέονται άμεσα με συνθήκες φτώχειας. Το ευθύμειο εκτός του παιδαγωγικού έργου που προσφέρει, καλύπτει και τις βασικές ανάγκες απόρων παιδιών, αναλαμβάνοντας τα γεύματά τους.

Η κα Νικολοπούλου τονίζει ότι περιμένει μεγαλύτερη ενίσχυση από την Περιφέρεια. Προσβλέπει στην αποδέσμευση επιτέλους μετά από 4 χρόνια, κάποιων κονδυλίων ΕΣΠΑ, για τη λειτουργία του ξενώνα ενηλίκων Αμεα, του οποίου ο χώρος είναι έτοιμος και πιθανότητα θα ξεκινήσει να λειτουργεί από αυτά τα Χριστούγεννα.

Ακούστε τον καταγγελτικό λόγο της προέδρου του Ευθυμείου απέναντι στην απουσία της πολιτείας που οδηγεί στην απαξίωση των ατόμων με ιδιαίτερες ανάγκες και των οικογενειών τους:

Ιδιαίτερη μνεία να κάνω στις πήλινες δημιουργίες των παιδιών του Ευθυμείου που αποτελούν μία εξαιρετική πρόταση και φέτος για τα χριστουγεννιάτικα δώρα σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου