Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου 2012

Πρόσκληση για ανεξάρτητους εκτιμητές στο πρόγραμμα JESSICA

Πρόσκληση για την επιλογή ανεξάρτητων εκτιμητών στο πλαίσιο της Πρωτοβουλίας JESSICA στην Ελλάδα

Δημοσιεύτηκε στην επίσημη εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης καθώς και στην ιστοσελίδα της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων, η πρόσκληση για την επιλογή ανεξάρτητων εκτιμητών στο πλαίσιο της Πρωτοβουλίας JESSICA στην Ελλάδα. Προθεσμία υποβολής προτάσεων μέχρι τις 14 Δεκεμβρίου 2012.

Δείτε περισσότερες πληροφορίες εδώ.
 
JESSICA είναι το Αγγλικό ακρωνύμιο της πρωτοβουλίας “Joint European Support for Sustainable Investment in City Areas” (Κοινή Ευρωπαϊκή υποστήριξη για βιώσιμες επενδύσεις σε αστικές περιοχές). Η πρωτοβουλία αυτή αναπτύσσεται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΤΕπ), σε συνεργασία με την Τράπεζα Ανάπτυξης του Συμβουλίου της Ευρώπης (CEB).

Μέσω των νέων διαδικασιών, παρέχεται στα κράτη μέλη η ευχέρεια να χρησιμοποιήσουν μέρος των μη επιστρεπτέων επιχορηγήσεων που λαμβάνουν από την ΕΕ μέσω των διαρθρωτικών ταμείων, για να επενδύουν, υπό μορφή επιστρεπτέων χρηματοδοτήσεων, σε έργα που εντάσσονται στο πλαίσιο ολοκληρωμένων σχεδίων για την προαγωγή της βιώσιμης ανάπτυξης. Οι επενδύσεις αυτές, μπορούν να έχουν τη μορφή ιδίων κεφαλαίων, δανείων ή/και εγγυήσεων, πραγματοποιούνται μέσω Ταμείων Αστικής Ανάπτυξης και, εάν είναι απαραίτητο μέσω Ταμείων Χαρτοφυλακίου.

Η πρωτοβουλία JESSICA δεν αποτελεί νέα πηγή χρηματοδοτήσεων για τα κράτη μέλη. Αποτελεί ένα νέο μέσο αξιοποίησης των υφιστάμενων επιχορηγήσεων των διαρθρωτικών ταμείων για τη στήριξη σχεδίων αστικής ανάπτυξης.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου