Τρίτη, 4 Δεκεμβρίου 2012

"Χριστούγεννα όλοι μαζί" στην Κόρινθο


Πραγματοποιήθηκε η δεύτερη συνάντηση εκπροσώπων συλλογικοτήτων της Κορινθίας και εθελοντών χθες, για να διοργανωθεί το τριήμερο εκδηλώσεων με τελικό όνομα..."Χριστούγεννα όλοι μαζί", που θα είναι για όλους και από όλους. Αφενός η αυτο-οργάνωση και η συλλογική δράση θα φέρει πιο κοντά τους συμμετέχοντες την ημέρα των εορτών, αφετέρου, οι δράσεις προσφοράς (γεύματα αλληλεγγύης κλπ) θα δημιουργήσουν ένα πιο ανθρώπινο κλίμα στην πόλη της Κορίνθου, μακριά από μεγάλες και πολυέξοδες φιέστες με catering κλπ.....

Το δελτίο τύπου ως μία πρώτη ενημέρωση του τι ετοιμάζεται και ως κάλεσμα για όσους εθελοντές θα ήθελαν να συμμετέχουν στην προετοιμασία αλλά και κατά τις ημέρες διεξαγωγής των δράσεων:

Σας προσκαλούμε στην πρώτη Χριστουγεννιάτικη γιορτή που διοργανώνεται στην Δημοτική Αγορά της πόλης μας, με αποκλειστική ευθύνη των πολιτών!

29-30-31 Δεκεμβρίου 2012 πολίτες και συλλογικότητες της Κορίνθου, θα επιστρατεύσουν τη δημιουργική τους φαντασία και θα ετοιμάσουν ένα γιορτινό 3ήμερο γεμάτο αγάπη πρώτα απ` όλους για τα παιδιά , για τους εφήβους αλλά και για τους μεγάλους με :

- Παιχνίδια δημιουργικής περιπέτειας,
- Παραστάσεις κουκλοθέατρο,
- Λειτουργία του εργαστηρίου του Αη Βασίλη και των ξωτικών,
- Φύτεμα του δέντρου των ευχών και της Ελπίδας,
- Ανδρεναλινοβόρα παιχνίδια για εφήβους,
- Μουσική από dee-jay και μπάντες καθημερινά,
- Ζεστό τσάι για όλους,
- Ζεστά γεύματα σε τρία σημεία της πόλης,
- Ανταλλακτικό Παζάρι,
- Περιβαλλοντικές δράσεις,
- Ενώ υπάρχει και η βεβαιότητα ότι θα μας τιμήσει και ο Άγιος Βασίλης!

Θα υπάρξει ΜΗ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟ αντίτιμο συμμετοχής ΜΟΝΟ σε τρόφιμα και προσφορές σε είδος. Τα τρόφιμα που θα συγκεντρωθούν θα «γίνουν» ζεστό γεύμα που θα διατεθεί σε κλειστούς χώρους της πόλης, ώστε να προστατευθεί ο σεβασμός της προσωπικότητας αυτών που το έχουν ανάγκη.

Όλοι εμείς που συμμετέχουμε ειλικρινά χαιρόμαστε, για το ότι τα «ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ!» είναι ένα εγχείρημα αλληλεγγύης που οργανώνουν οι πολίτες της Κορίνθου εθελοντικά. Απευθύνεται στην τοπική κοινωνία, θέλοντας να στείλει μήνυμα ενότητας και αλληλοϋποστήριξης, μοιράσματος, συν-διαμόρφωσης και συμμετοχής. Παίρνουμε τη ζωή μας στα χέρια μας, προσφέρουμε και μοιραζόμαστε, φτιάχνουμε σιγά-σιγά έναν νέο, πιο ανθρώπινο κόσμο!

Όποιοι πιστεύουν ότι μπορούν να είναι ενεργό κομμάτι αυτής της δράσης, μπορούν να επικοινωνούν με τις ομάδες που αναφέρονται παρακάτω ή να έρχονται στις συναντήσεις μας κάθε Δευτέρα 8:30μ.μ. στο Κέντρο Νέων Κορινθίας τέρμα Κολιάτσου και Πέμπτη 9:00μμ στον Αυτό-διαχειριζόμενο κοινωνικό χώρο «σβούρα» Σίνα 37.

Συλλογικότητες που συμμετέχουν:
  • Πρωτοβουλία για το Κέντρο Νέων Κορίνθου
  • Διασωστικό σώμα Κορίνθου «Πήγασος»
  • Ανοιχτή Συνέλευση Πλατείας Περιβολάκια
  • Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού
  • Ε.Ε.Σ «Οι Σαμαρείτες»
  • Αντιρατσιστική Αντιφασιστική Πρωτοβουλία Κορίνθου
  • Πρόσκοποι Κορίνθου
  • Ένωση Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Κορινθίας
  • Κιβωτός των Παιδιών Ελλάδα
  • Πολίτες Εκτός Φορέων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου