Τρίτη, 23 Απριλίου 2013

Γίνε Αγρότης, εξ'αποστάσεως και βιολογικά...

Μία ενδιαφέρουσα προοπτική για τους νέους αγρότες της Κορινθίας. Το online κατάστημα γεωργικών προϊόντων που έχει ως στόχο να φέρει σε επικοινωνία παραγωγούς και καταναλωτές, φιλοξενεί ήδη κτήματα βιολογικής γεωργίας από τον Μαραθώνα, την Εύβοια, τον Παρνασσό, την ανατολική Αττική και τη Χαλκίδα.

Το gineagrotis.gr, δίνει τη δυνατότητα στον καταναλωτή να επιλέξει το αγρόκτημα της αρεσκείας του και να του παρέχει μία ετήσια οικονομική συνδρομή, ώστε να έχει κάθε εβδομάδα φρέσκα και βιολογικά λαχανικά και φρούτα στην πόρτα του. Ο καταναλωτής επιλέγει από την αρχή της σποράς, το μέρος του κτήματος που θέλει να καλλιεργηθεί, με ότι είδη επιθυμεί. Για τους φανατικούς των παιχνιδιών, αποτελεί, ένα farmville, με πραγματικά και γευστικά ωστόσο αποτελέσματα.


Όπως αναφέρεται από τους διαχειριστές του ιστότοπου:

Το Γίνε Αγρότης γεννήθηκε από την ανάγκη δικτύωσης και επικοινωνίας μεταξύ του αγρότη στην Ελληνική υπαίθρο και του τελικού καταναλωτή στα αστικά κέντρα.

Ξεκινήσαμε το φιλόδοξο εγχείρημά μας με σκοπό να αναδιοργανώσουμε, να ανατρέψουμε, να «σπάσουμε» την αγορά και να προσφέρουμε μια πραγματικά καινοτόμο υπηρεσία, φέρνοντας σε άμεση επαφή παραγωγούς και καταναλωτές. Η ιδέα προέκυψε από τον Δημήτρη Κουτσολιούτσο και πλαισιώθηκε από μια ομάδα ανθρώπων με κοινό όραμα για μια καλύτερη ποιότητα ζωής στην πόλη.

Η ιδέα προωθεί την έννοια του “Αποκλειστικού Αγρότη”. Νέοι αγρότες που μένουν -ή έχουν πρόσφατα μετακομίσει- στην ύπαιθρο αναλαμβάνουν την καλλιέργεια, παραγωγή και διάθεση όλων των εποχικών λαχανικών και φρούτων για λογαριασμό σας, σύμφωνα με τα πρότυπα της βιολογικής Γεωργίας.
Μέσα από την πλατφόρμα του Γίνε Αγρότης επιλέγετε το χωράφι της προτίμησής σας και ορίζετε την καλλιέργειά σας (προϊόντα, αποδόσεις, έκταση, εποχή σποράς). Με μία ετήσια συνδρομή που εξασφαλίζει δίκαιες τιμές σε λαχανικά και φρούτα, παραλαμβάνετε κάθε εβδομάδα τους καρπούς της σοδειάς σας στο σπίτι ή το χώρο εργασίας σας χωρίς καμία επιπλέον επιβάρυνση.

Όλα τα στάδια του εγχειρήματός μας αυτού, από την καλλιέργεια ως την τελική διανομή έχουν λάβει την πιστοποίηση της QWAYS (www.qways.gr). Με την προσήλωση στην ανώτερη ποιότητα, την επιμονή σε τιμές δίκαιου εμπορίου και την εξασφάλιση της ενασχόλησής σας με το “προσωπικό” σας κτήμα, σταματάμε τις στρεβλώσεις της αγοράς!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου