Τρίτη 14 Μαΐου 2013

Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Κορίνθου αναζητά εθελοντές για τις καλοκαιρινές εκπαιδευτικές δράσεις της

Πρόσκληση Εθελοντών για την Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης, Δημιουργικότητας και Καινοτομίας με τίτλο

"Στις Βιβλιοθήκες ο Κόσμος είναι Πολύχρωμος"
 
Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Kορίνθου και το Future Library, υποστηρικτής των Δημοσίων και Δημοτικών Βιβλιοθηκών της Ελλάδας, σας θέλουν κοντά τους και σας προσκαλούν να ζήσετε για δεύτερη φορά ένα διασκεδαστικό, δημιουργικό και ...γεμάτο χρώματα καλοκαίρι!!!!!

Από 15 Ιουνίου μέχρι 15 Σεπτεμβρίου το Future Library διοργανώνει, σε συνεργασία με την Δημοτική Βιβλιοθήκη Κορίνθου και πολλές άλλες Βιβλιοθήκες από όλη τη χώρα, και με τη συμμετοχή μικρών και μεγάλων, μια πολύχρωμη Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης, Δημιουργικότητας και Καινοτομίας!!!

Ελάτε λοιπόν να γίνετε εθελοντές στην Εκστρατεία μας!!!!!!

Σ’ έναν κόσμο, όπου το γκρι και το μαύρο επικρατεί στις διαθέσεις μας, τις πόλεις μας και για πολλούς και στο μέλλον μας, βοηθήστε μας να δημιουργήσουμε τον δικό μας κόσμο, έναν κόσμο πολύχρωμο μέσα από τα βιβλία, τις ιστορίες, τη γνώση και την τέχνη.

Μαζί με τα παιδιά θα ταξιδέψουμε στον κόσμο της φαντασίας, της δημιουργίας, της διασκέδασης, του γέλιου, του παιχνιδιού, της εξερεύνησης, της μάθησης και των βιβλίων!!!

Σας περιμένουμε και φέτος να χαράξουμε νέες διαδρομές με χιλιάδες χρώματα!!! Θα ζήσουμε μαζί καινούριες εμπειρίες, προσφέροντας στα παιδιά και στο Δήμο μας το χρώμα που δυστυχώς λείπει από την σκληρή καθημερινότητά μας.

Ας κάνουμε λοιπόν τη Βιβλιοθήκη μας πολύχρωμη με την ανιδιοτελή προσφορά μας!!!!!!!

Όλες οι δεξιότητες είναι ευπρόσδεκτες, καθώς υπάρχουν πολλοί τομείς στους οποίους όλοι μπορούν να φανούν χρήσιμοι, ανάλογα με τις ανάγκες.
 
Πληροφορίες : Ράνια Σαζακλή

Δημοτική Βιβλιοθήκη Κορίνθου Υπεύθυνη Προγράμματος 
Πυλαρινού 84 Future Library 
 
Τηλ.: 27410 28048 
Κιν.: 6972 215173 
 
Στιγμιότυπα από την Καλοκαιρινή εκστρατεία 2012 στην Κόρινθο 
Κέντρο νέων
Αρχαία Κόρινθος- αρχαιολογικός
ΜΕΡΙΚΕΣ ΣΚΕΨΕΙΣ ΠΑΝΩ ΣΤΗ ΦΕΤΙΝΗ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΗΣ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΟΤΗΤΑΣ (futurelibrary.gr)

απο την Ειρήνη Βοκοτοπούλου / Δημιουργός & Σχεδιαστής της Καλοκαιρινής Εκστρατείας 2013
 
"Φέτος τις αποχρώσεις της καλοκαιρινής εκστρατείας ανάγνωσης και δημιουργικότητας θα τις δώσουν τα χρώματα. Χρώματα – ιδέες που αλληλοσυμπληρώνονται, χρώματα – ιστορίες για να πυροδοτήσουν τη φαντασία μας, χρώματα – εκπλήξεις για να ξαναδιαβάσουμε τα παλιά βιβλία με φρέσκια ματιά, για να γνωρίσουμε τα καινούρια.

Ξεκινάμε με το σεμινάριο του Μαρτίου όπου θα βρεθούμε το προσωπικό από 117 βιβλιοθήκες, 7 εκπαιδευτές, εθελοντές και η ομάδα του Future Library. Στόχος των εργαστηρίων αυτή τη χρονιά είναι να εμβαθύνουν οι εκπαιδευόμενοι περισσότερο στις δεξιότητες που απόκτησαν την προηγούμενη χρονιά αλλά και να προσεγγίσουν την οργάνωση της καλοκαιρινής εκστρατείας κι από άλλες πλευρές. Το περσινό σεμινάριο εστίαζε περισσότερο σε τεχνικές ώστε οι εκπαιδευόμενοι να μπορούν να τις εκτελέσουν για να οργανωθούν δράσεις που να ικανοποιούν ένα μίνιμουμ προσδοκιών. Φέτος έχουμε την ευκαιρία να δούμε την εκπαίδευση πιο μακροπρόθεσμα και να προσπαθήσουμε να καλλιεργήσουμε δεξιότητες που θα αποτελέσουν για τους εκπαιδευόμενους εφόδια στη δουλειά τους.

Το φετινό θέμα καθοδηγεί τα βήματά μας αλλά και προσκαλεί. Προσκαλεί τα παιδιά και τους μεγάλους να γνωρίσουν τις βιβλιοθήκες μας. Να γνωρίσουν τον πολύχρωμο κόσμο τους, μια όαση πολυχρωμίας, διαφορετικότητας, πολυφωνίας που αναπτύσσεται μέσα σ’ ένα περιβάλλον ομοιόμορφο, όπου κυριαρχούν οι κραυγές.

Από την Τρίτη 12 Μαρτίου ο χρόνος αρχίζει να μετράει για μας σε ρυθμούς καλοκαιρινής εκστρατείας και όλοι προσδοκούμε η φετινή χρονιά να πατήσει πάνω στις χαρές της περσινής εκστρατείας και να μας χαρίσει ακόμα περισσότερες, πιο γόνιμες και πιο δημιουργικές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου