Πέμπτη 15 Νοεμβρίου 2012

Προτάσεις: πλήθος καλλιτεχνικών και ενημερωτικών εκδηλώσεων στην Κορινθία

Πέμπτη   
 
Επίκαιρη εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 15 Νοεμβρίου στις 8μμ στον Αυτοδιαχειριζόμενο κοινωνικό χώρο “σβούρα”, η οποία περιλαμβάνει προβολή ντοκιμαντέρ: Ρεπορτάζ Χωρίς Σύνορα « Η αληθινή ιστορία της 17ης Νοέμβρη» του Στέλιου Κούλογλου, θα ακολουθήσει συζήτηση με εισηγητή τον Νίκο Βασιλόπουλο.

Αυτοδιαχειριζόμενος κοινωνικός χώρος “σβούρα” | Σίνα 37 | Κόρινθος
 
Παρασκευή 
 
10.30, Κιάτο
Μαριέττα Φαφούτη + Band @ HOUSE coffee bar

Τον Οκτώβρη του 2010 μας κάλεσε να προσθέσουμε στην καθημερινότητά μας μερικές πινελιές ρομαντισμού με τον δίσκο της «Try a little romance». Ενάμιση χρόνο μετά, η Μαριέττα Φαφούτη έρχεται να παρουσιάσει το νέο της album «Homemade Joy» και να φωνάξει πως κανείς δε μπορεί να μας κλέψει τη χαρά, γιατί πολύ απλά μπορούμε να τη φτιάχνουμε ξανά και ξανά εκεί όπου βρίσκονται οι άνθρωποι που αγαπάμε. Στο σπίτι μας.

Με σύμμαχο ένα ξόρκι από το νέο της δίσκο, η Μαριέττα κατέκλυσε ήδη τα ραδιόφωνα με το νέο της single «Kookoobadi», το οποίο διαδέχτηκε επάξια το «Don’t stop». Το μικρό κορίτσι που είχαμε συναντήσει στο πρώτο album έχει γίνει πια γυναίκα και χορεύει από disco και soul μέχρι μουσικές που θα μπορούσαν να έχουν βγει από γουέστερν. Πάνω απ’ όλα όμως χορεύει ποπ όπως τη νιώθει στην καρδιά της και αφήνοντας πάντα να διαφαίνεται η αδυναμία της στα μιούζικαλ και τις μουσικές των ‘60s και ‘70s

Σάββατο

Λουτράκι
 
Στα πλαίσια των προγραμμάτων κοινωφελούς χαρακτήρα, που υλοποιούνται από τον Όμιλο UNESCO Νομού Πειραιώς και Νήσων σε συνεργασία με το Δήμο Λουτρακίου – Αγίων Θεοδώρων και το Ν.Π.Δ.Δ. «ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ», θα πραγματοποιηθεί μουσική εκδήλωση αφιερωμένη στην επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, το Σάββατο 17 Νοεμβρίου 2012 και ώρα 5.30μ.μ., στην αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου Λουτρακίου, Κολοκοτρώνη 17.

Στην εκδήλωση θα τραγουδήσουν οι Εβίτα Δραγούνη και Βαγγέλης Μπάνος, οι οποίοι και θα πλαισιωθούν από εθελοντές- μουσικούς Πιάνο θα παίξει η Κατερίνα Λιάτα από τη μουσική σχολή Λουτρακίου. Στην εκδήλωση θα συμμετέχει και η μικτή Χορωδία του Δημοτικού Οργανισμού «ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ».

Σε κοινή τους δήλωση ο Πρόεδρος του Ομίλου UNESCO Νομού Πειραιώς και Νήσων και Αντιπρόεδρος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ομίλων Συλλόγων και Κέντρων UNESCO (WFUCA) Υπεύθυνος για την Ευρώπη και τη Βόρεια Αμερική κ. Ιωάννης Μαρωνίτης και ο Δήμαρχος Λουτρακίου- Αγ. Θεοδώρων κ. Κωνσταντίνος Λογοθέτης τόνισαν πως με την εκδήλωση αυτή, θα τιμήσουν την επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου (17 Νοεμβρίου 1973). Η εξέγερση των φοιτητών ήταν μια μαζική εκδήλωση κατά του δικτατορικού καθεστώτος και συνέβαλε αποφασιστικά στην κατάρρευσή του.

Ξυλόκαστρο
Το Σάββατο 17 Νοεμβρίου 2012 στις 8 μ.μ. στο θέατρο Άγγελος Σικελιανός στο Ξυλόκαστρο η θεατρική ομάδα Α.με.Α «ΘΕ.ΑΜ.Α» παρουσιάζει την νέα παράσταση «ΑΥΡΙΟ» .

Διάρκεια παράστασης 60΄
Είσοδος 5€

Τα έσοδα θα διατεθούν για φιλανθρωπικό σκοπό.
Συνδιοργάνωση : ΟΜΑΔΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ, «ΚΥΛΛΗΝΙΟΣ ΑΔΩΝΙΣ», ΔΗΜΟΣ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ – ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ , ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ.

Κιάτο
 
1. Ο Εμπορικός Σύλλογος Κιάτου σε συνεργασία με την Σικυώνιo Μουσική Σχολή το Σάββατο 17 -11-12 από 12:00-13:00 στον πεζόδρομο της Κλεισθένους διοργανώνει παρουσίαση λατινοαμερικάνικων κρουστών. Θα παρουσιαστούν τα εξής Κρουστά (Congas, bongos, timbales, bombo legüero, cajon peruano, cajon flamenco, percusion menor). Οι επισκέπτες της αγοράς του Κιάτου θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά τα λατινοαμερικάνικα κρουστά , να παίξουν με αυτά και να μάθουν ιστορικές και κατασκευαστικές πληροφορίες. Επιπλέον θα έρθουν σε επαφή μουσικά όργανα που είναι τόσο γνωστά παγκοσμίως και θα πληροφορηθούν σε πιο είδος μουσικής αντιστοιχεί το κάθε μουσικό όργανο.

Οι ενέργειες αυτές που πραγματοποιεί ο Εμπορικός Σύλλογος Κιάτου μαζί με την Σικυώνιο Μουσική Σχολή έχουν ως στόχο την τόνωση της αγοράς και την επαφή του κόσμου με την Τέχνη, από διακεκριμένους μουσικούς του τόπου μας.

2. Το Σάββατο, 17 Νοεμβρίου, στις 7:00 μ.μ., στο πλαίσιο του εορτασμού της 23ης Οκτωβρίου, Παγκόσμιας Ημέρας Πράξης Σεβασμού στη Ζωή και Προσφοράς στο Συνάνθρωπο, θα πραγματοποιηθεί στην Αίθουσα Θεάτρου του Δημαρχείου Κιάτου πολιτιστική εκδήλωση αλληλεγγύης με θέμα «ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ ΚΑΙ ΠΡΟΛΗΨΗ - Ο ΡΟΛΟΣ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ».

Την εκδήλωση συνδιοργανώνουν η θεατρική Ομάδα Μεταμόρφωση, ο Δήμος Σικυωνίων, η Περιφέρεια Πελοποννήσου-Περιφερειακή Ενότητα Κορινθίας σε συνεργασία με τη Σικυώνια Σκηνή του Ν.Π.Δ.Δ. «Η Μηκώνη». Τα έσοδα της εκδήλωσης θα διατεθούν στο πρόγραμμα ΣΤΡΟΦΗ του ΚΕΘΕΑ.

3. Brothers in Plugs συναυλία στο Barrio Nuevo, Κιάτο 10.30
Οι Brothers in Plugs είναι μια εναλλακτική ροκ μπάντα που αποτελείται από τέσσερα αδέρφια, τον Βασίλη Αρωνίδη (φωνή, κιθάρα), τον Δαμιανό Αρωνίδη (πλήκτρα, φωνή), τον Κοσμά Αρωνίδη (μπάσο) και τον Ηλία Αρωνίδη (τύμπανα).
 
Φοιτητές της αρχιτεκτονικής και οι τέσσερις, το παράλληλο ενδιαφέρον τους όμως για τη μουσική και τα κοινά ακούσματα που είχαν μεγαλώνοντας σε μία οικογένεια όπου η μουσική υπήρχε πάντοτε στο σπίτι, οδήγησε στη σύσταση μιας μπάντας η οποία επιχειρούσε να ζωντανέψει τη μαγεία κάποιων δίσκων των Rolling Stones, των Pink Floyd, των Beatles, του David Bowie, των Allman Brothers, του Lou Reed, των U2, ακόμα και του Herbie Hancock ή των Weather Report.
 
To 2007 ξεκινάνε τη σύνθεση δικών τους ροκ τραγουδιών με αγγλικό στίχο και με την πάροδο του χρόνου οι live εμφανίσεις γίνονται όλο και πιο συστηματικές. Ροκ που αναζητά τις μουσικές ρίζες του στη δεκαετία του 60 και του 70 και την αισιοδοξία του στα όνειρα για μια κοινωνία ισότητας και αγάπης, συναντά ένα σύγχρονο ατμοσφαιρικό ήχο, παιγμένο από τέσσερα "καλωδιωμένα" αδέρφια που λειτουργούν σαν ένα. Οι live εμφανίσεις τις μπάντας είναι πλέον πολύ συχνές χωρίς να λείπουν και οι συμμετοχές σε διάφορα φεστιβάλ σε όλη την Ελλάδα.
 
Πρόσφατα επιλέχθηκαν από το management των Bon Jovi για να ανοίξουν τη συναυλία τους στο ΟΑΚΑ στις 20 Ιουλίου του 2011, μέσα από τον διαγωνισμό του Jumping Fish της Cosmote. Από τον Ιούλιο του 2011 κυκλοφορεί το πρώτο άλμπουμ των Brothers in Plugs με τίτλο “The Day Just Begun” από την Sound of Everything Records Ltd και την Universal Music.

Κόρινθος
 
Η Πρόεδρος του Σωματείου Λόγου και Τέχνης «ΑΛΚΥΟΝΙΔΕΣ» και ο Πρόεδρος του ΚΕΠΑΠ του Δήμου Κορινθίων σας προσκαλούν στην εκδήλωση «100 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΓΕΝΝΗΣΗ ΤΟΥ ΝΙΚΗΦΟΡΟΥ ΒΡΕΤΤΑΚΟΥ» το Σάββατο ,στις 17 Νοέμβρη, ώρα 19:00 στο Δημοτικό Θέατρο Κορίνθου, στο πλαίσιο του «έτους Νικηφόρου Βρεττάκου 2012» όπου θα πραγματοποιηθεί αφιέρωμα στη προσωπικότητα και στο έργο του.

Χιλιομόδι
 
Ο Θάνος Ανεστόπουλος (τραγουδιστής, συνθέτης και στιχουργός των πολυαγαπημένων Διάφανων Κρίνων), σε ένα ιδιαίτερο ακουστικό live το Σάββατο 17 Νοεμβρίου 2012 στον στάβλο.

Μια βραδιά επικοινωνίας, κατάνυξης και απόλαυσης.

Ιδιαίτερες συστάσεις για τον Θάνο Ανεστόπουλο δεν χρειάζονται. Επί 20, περίπου, χρόνια η φωνή του αποτελεί μια από τις πιο χαρακτηριστικές της εγχώριας μουσικής σκηνής. Λυρικός, εκφραστικός, έντονα φορτισμένος και συνήθως,με μια μελαγχολική ηλεκτρική ενέργεια κράτησε και κρατάει συντροφιά σε χιλιάδες μουσικόφιλους που αναζητούν την ομορφιά και τα αυθεντικά συναισθήματα που μοιράζει και κοινωνεί η ποίησή του.

Στα τέλη της περασμένης χρονιάς, ο Θάνος επέστρεψε με την παράσταση “Οι Ποιητές Γυμνοί Τραγουδούν” και τώρα δουλεύει πάνω στην επερχόμενη solo δισκογραφική δουλειά του, αποσπάσματα από την οποία θα παρουσιάσει σε αυτήν την μοναδική βραδιά ως συνέχεια αυτής της ωραίας μουσικής διάφανης περιπέτειας .
Το μουσικό set θα συνοδεύεται από έργα ζωγραφικής του ίδιου του Θάνου Ανεστόπουλου, τα οποία αποτελούν οπτικοποίηση των τραγουδιών που θα ακουστούν. .

Θα παρουσιαστούν τραγούδια του Θάνου Ανεστόπουλου, μαζί με αγαπημένα κομμάτια από την δισκογραφία των Διάφανων Κρίνων. Δεν θα λείψουν και οι διασκευές / εκπλήξεις σε τραγούδια αγαπημένων καλλιτεχνών - όπως ο Johnny Cash o Nick Cave, οι Tindersticks, ο Tom Waits, οι Sixteen Horsepower και άλλοι – καθώς και μελοποιημένα ποιήματα από καταραμένους ποιητές (Κώστας Καρυωτάκης, Arthur Rimbaud, Μαρία Πολυδούρη, Edgar Alan Poe, Sylvia Plath, Νίκος Καββαδίας κ.α.)

(Στον φιλόξενο χώρο του Στάβλου θα στεγαστούν συγχρόνως με την παράσταση, τα ζωγραφικά έργα του Θάνου Ανεστόπουλου.

Έως το Σάββατο
 
Η Δημοτική Πινακοθήκη Κορίνθου παρουσιάζει την Έκθεση ζωγραφικής "Tango" της Ρουμπίνας Σαρελάκου.

Κυριακή

Κόρινθος
 
Η Πρωτοβουλία ‘Αλλαγή’ διοργανώνει συναυλία για την στήριξη των δημοτών μας και ειδικά των ανέργων και νέων ανθρώπων
 
ΤΗ ΚΥΡΙΑΚΗ 18/ΝΟΕΜΒΡΗ / 2012 - Ώρα έναρξης 8 μ.μ. στη στοά Ξενογιώργη (Κολιάτσου) , απέναντι Σινεμά Απόλλων στην Κόρινθο

ΕΙΝΑΙ ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΜΕ ΜΕΓΑΛΟΥΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΚΑΙ ΜΟΥΣΙΚΟΥΣ ΑΠΟ ΟΛΗ ΤΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ! ΖΗΤΑΜΕ ΤΗΝ ΣΤΗΡΙΞΗ ΟΛΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΟΥ ΘΑΥΜΑΣΤΟΥ ΠΑΡΑΔΕΙΣΕΝΙΟΥ ΤΟΠΟΥ ΜΑΣ !!

Με τη Φιλικη Συμμετοχη των :
Blue Stripe / Orama / Anna‘s Shoe / MUSIC BANDS
Του Κοινωνικου Παντοπωλειου Κορινθου (Eξαμιλια) & του Αυτοδιαχειριζομενου Χωρου ”Σβουρα” (Σινα 37)

Σάββατο και Κυριακή
 
Την τρίτη εκδρομή με τρένο στο καταργημένο ιστορικό δίκτυο της Πελοποννήσου οργανώνει η ΤΡΕΝΟΣΕ το ερχόμενο Σαββατοκύριακο 17 και 18 Νοεμβρίου. Και δε θα είναι η τελευταία για το 2012, καθώς έχει προγραμματιστεί άλλη μία την 1η Δεκεμβρίου, στη γραμμή Καλαμάτα - Τρίπολη - Μύλοι.

Η εκδρομή το ερχόμενο Σαββατοκύριακο θα γίνει στη γραμμή Πύργος - Καλαμάτα, ενώ το τρένο θα πάει και μέχρι τους Χράνους. Θα μετάσχουν 60 άτομα - φίλοι του σιδηροδρόμου από την Ευρώπη και την Ελλάδα. Το συρμό θα αποτελούν δύο μηχανές Alco, ένα επιβατηγό βαγόνι και μια σκευοφόρος. Σύμφωνα με το πρόγραμμα, το τρένο θα ξεκινήσει το Σάββατο 17 του μήνα, στις 10.30 το πρωί από τον Πύργο. Στις 2.30 το μεσημέρι θα βρίσκεται στο Ζευγολατιό, όπου θα κάνει στάση για καφέ. Στην Καλαμάτα προβλέπεται να φθάσει στις 4 το απόγευμα, ενώ όσοι εκδρομείς θέλουν, μπορούν να επισκεφθούν το μηχανοστάσιο. Οι φίλοι του σιδηροδρόμου θα περιηγηθούν στη μεσσηνιακή πρωτεύουσα, όπου και θα διανυκτερεύσουν.

Το ταξίδι της επιστροφής θα ξεκινήσει στις 9 το πρωί, από το σταθμό της Καλαμάτας. Στις 11 έχει προγραμματιστεί η άφιξη του τρένου στους Χράνους, όπου θα γίνει στάση για καφέ και περιήγηση στην τοξωτή γέφυρα και στη γαλαρία που υπάρχει στην περιοχή. Στις 2 το μεσημέρι το τρένο θα φθάσει στο Καλό Νερό, όπου θα γίνει δίωρη στάση για φαγητό. Το τέρμα της εκδρομής υπολογίζεται στις 6 το απόγευμα στον Πύργο.

Η εκδρομή της 1ης Δεκεμβρίου θα είναι μονοήμερη και θα γίνει στη γραμμή Καλαμάτα - Τρίπολη - Μύλοι, με επιστροφή στην Καλαμάτα. Σε αυτή μπορούν να μετέχουν φίλοι του σιδηροδρόμου από τη Μεσσηνία και όλη την Ελλάδα. Θα πραγματοποιηθεί με αμαξοστοιχία ΜΑΝ 1, χωρητικότητας 110 ατόμων. Οσοι επιθυμούν να πάρουν μέρος για να γνωρίσουν ή να ξαναζήσουν τη μαγεία του ταξιδιού του τρένου σε μια διαδρομή εξαιρετικού φυσικού κάλλους, μέσα από μοναδικά τοπία με χαράδρες και φαράγγια, με εντυπωσιακές γαλαρίες, πέτρινες τοξωτές γέφυρες - αριστουργήματα και ξεχωριστούς υδατόπυργους, μπορούν να επικοινωνήσουν με το τηλέφωνο της ΤΡΑΙΝΟΣΕ στην οδό Σίνα, στην Αθήνα, 210 3621039.

Η ΤΡΑΙΝΟΣΕ ποντάρει σε αυτές τις εκδρομές για την ανάπτυξη του εκδρομικού σιδηροδρόμου, που ανθεί σε διάφορες περιοχές του κόσμου και την προοπτική της επαναλειτουργίας δρομολογίων προαστιασκού χαρακτήρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου