Τετάρτη 5 Ιουνίου 2013

Φαντάσου την πόλη: Κόρινθος 2013: 14-23 Ιουνίου

Οι... γνωστοι άγνωστοι ενεργοί πολίτες και εθελοντές στην κοινωνική ζωή της Κορίνθου έχουν βαλθεί να διαμορφώσουν μία εναλλακτική έκθεση αυτόν τον Ιούνιο που θα αναδεικνύει τις όμορφες πτυχές αυτής της πόλης που έχουν παραμεληθεί. Παράδειγμα, η δημοτική αγορά στο κέντρο της Κορίνθου (όπου θα εδρεύει η έκθεση) και ο σιδηροδρομικός σταθμός.

Έναρξη:Παρασκευή 14 Ιουνίου ώρα 20:00 στη Δημοτική Αγορά Κορίνθου

Η ομάδα «Δίολκοι» ενημερώνει τους κατοίκους και τους φίλους της Κορίνθου ότι είναι σε εξέλιξη οι προετοιμασίες των διαθέσιμων χώρων της Δημοτικής Αγοράς Κορίνθου, οι οποίοι θα υποδεχθούν την έκθεση «Φαντάσου την πόλη: Κόρινθος 2013». Η έκθεση θα διαρκέσει από την Παρασκευή 14 Ιουνίου έως την Κυριακή 23 Ιουνίου.


Εργασίες για δημιουργία υπαίθριας βιβλιοθήκης
Στην έκθεση θα εκτεθούν περισσότερες από πενήντα μελέτες φοιτητών, ιδιωτών αλλά και των δημόσιων φορέων της περιοχής (Δήμου Κορινθίων, Περιφερειακής Ενότητας Κορινθίας, Επιμελητήριου Κορινθίας, Εφορειών Αρχαιοτήτων) και οι πολίτες θα μπορούν να την επισκέπτονται κάθε πρωί και απόγευμα σε όλη τη διάρκεια του δεκαήμερου.

Η διαδρομή της έκθεσης αυτής περνάει από την κληρονομιά της ανοικοδόμησης του ’30 και τη διαχείριση της, στα δημόσια κτήρια και τις προτάσεις συγκοινωνιακής επίλυσης των ζητημάτων της πόλης και της ευρύτερης περιοχής, στους μεγάλους κενούς χώρους, στους εκτεταμένους αρχαιολογικούς και ταυτόχρονα τοπιακούς σχηματισμούς, στη διασπορά τους αλλά και στα ίδια τα μνημεία και τις προτάσεις ανάδειξης τους, στις επεμβάσεις σε μνημεία και τοπία μαζί, στις τοπικές επιθυμίες ανάπλασης σε οικισμούς μέχρι και σε φουτουριστικές ιδέες. Το πλήθος και η ποικιλία των μελετών αποκαλύπτει ένα ευρύτατο πεδίο συζήτησης και διάδρασης μεταξύ κατοίκων και τοπικών φορέων, πράγμα που είναι ο στόχος αυτής της πρωτοβουλίας.

Δημιουργική δράση για παιδιά στο Φλοίσβο
Στις τρεις θεματικές βραδιές συζητήσεων που διοργανώνονται στο αίθριο της αγοράς, οι πολίτες θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν εισηγήσεις και παρουσιάσεις μελετών και να συμμετάσχουν στις συζητήσεις για θέματα που αφορούν στον σχεδιασμό του δημόσιου χώρου, την τέχνη και τον δημόσιο χώρο και τη διαχείριση του κορινθιακού τοπίου και των μνημείων.

Επιπλέον, στα πλαίσια της έκθεσης, ομάδες, σύλλογοι και συλλογικότητες της πόλης και της ευρύτερης περιοχής, μέσα από δράσεις θεάτρου, μουσικής, χορού και εικαστικών παρεμβάσεων, θα έχουν την ευκαιρία να παρουσιάσουν τις προτάσεις και τις ιδέες τους για την πόλη και τον δημόσιο χώρο μέσα από μια διαδικασία αλληλεπίδρασης με το σύνολο των πολιτών.

Ενδεικτικά διοργανώνονται:

ü Λειτουργία υπαίθριας βιβλιοθήκης στο χώρο της αγοράς σε όλη τη διάρκεια του δεκαήμερου.

ü Σηματοδότηση αρχιτεκτονικής και ιστορικής κληρονομιάς της πόλης.

ü Θεατρικά δρώμενα σε δημόσιους χώρους.

ü Παραδοσιακοί χοροί και έθιμα στους πεζόδρομους.
Αίθριο δημοτικής αγοράς Κορίνθου

ü Υπαίθριες προβολές στο Κέντρο Νέων.

ü Δημιουργικά παιχνίδια για παιδιά.

ü Μουσική βραδιά.

ü Ποδηλατική ξενάγηση στους άγνωστους αρχαιολογικούς χώρους της Αρχαίας Κορίνθου.

ü Βραδιά ενεργοποίησης του παλιού σταθμού ΟΣΕ στην Κόρινθο (με τη συμμετοχή του ιδρύματος Γ. Ζογγολόπουλου, της ομάδας «όχι παίζουμε» - UrbanDigProject και χορευτικών ομάδων της περιοχής).

(Το αναλυτικό πρόγραμμα θα ακολουθήσει προσεχώς).

Χώρος Έκθεσης : Δημοτική Αγορά Κορίνθου

Διεύθυνση: Κύπρου & Περιάνδρου

Ώρες λειτουργίας: Δευτ. – Παρ. 10:00-14:00 και 18:00-22:00, Σαβ.-Κυρ. 10:00-22:00

Εγκαίνια: Παρασκευή 14 Ιουνίου στις 20:00

Κεντρική Ιδέα και επιμέλεια: Imagine the City, ομάδα εθελοντών

Διοργάνωση: ΔΙΟΛΚΟΙ, ομάδα εθελοντών

Ηλεκτρονική διεύθυνση: imagine.Korinthos@gmail.com

Facebook: Φαντάσου την πόλη: Κόρινθος 2013

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου