Παρασκευή 23 Νοεμβρίου 2012

Διαγωνισμός για την καλύτερη ιδέα ΜΚΟ και εθελοντών

Έχετε μια ιδέα για κοινωνική προσφορά με την χρήση του διαδικτύου; Ίσως είναι η καλύτερη βάση για τη σύσταση μιας ΜΚΟ, με ξεκίνημα 8000€ από τον ευρωπαϊκό διαγωνισμό εφόσον η ιδέα σας και η ομάδα εθελοντών διακριθεί. Μπορεί η λέξη ΜΚΟ να έχει συνειρμικά αρνητική έννοια, στην Ελλάδα των σκανδάλων και της διαφθοράς, μερικές όμως λειτουργούν για πραγματική ανθρώπινη συνεισφορά. Ελπίζω η δική σας ιδέα και σκοπός να εφάπτονται σε αυτό το πλαίσιο. Διαβάστε λεπτομέρειες από το δημοσίευμα του diorismos.gr:


Στο διαδίκτυο συμβαίνουν χιλιάδες ενδιαφέροντα πράγματα: κάθε μέρα άνθρωποι από όλο τον κόσμο κάνουν επεξεργασία την Wikipedia, παίρνουν μέρος σε online μαθήματα ξένων γλωσσών, προσφέρουν δωρεάν συμβουλευτική υποστήριξη, δημιουργούν ομάδες κοινωνικής προσφοράς και αλληλοβοήθειας, προωθούν κοινωνικές εκστρατείες … και όλα αυτά εθελοντικά, μέσω διαδικτύου! Το μόνο που χρειάζεται είναι ένας υπολογιστής και δημιουργικότητα για να γεννηθούν φρέσκες πρωτοβουλίες.

Αν λοιπόν συμμετέχεις σε κάποιο πρόγραμμα κοινωνικής βοήθειας μέσω διαδικτύου…
Ή έχεις στο μυαλό σου κάποια νέα ιδέα σχετική με τον e-Εθελοντισμό…

Δήλωσε Συμμετοχή μέχρι τις 30 Νοεμβρίου και δες το πρόγραμμα σου να πραγματοποιείται!
Ποιοι μπορούν να λάβουν μέρος στον Διαγωνισμό;
Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις από όλη την Ευρώπη και εθελοντές που ενδιαφέρονται να συνεργαστούν μαζί τους στην υλοποίηση των προγραμμάτων που θα διακριθούν.

Ποια είναι βραβεία του διαγωνισμού;
Το συνολικό ποσό που θα δοθεί στους νικητές του διαγωνισμού για την υλοποίηση των πρωτοβουλιών που θα διακριθούν είναι 8.000 ευρώ.

Πως θα λάβεις μέρος στο διαγωνισμό;
Συμπληρώνοντας την αίτηση συμμετοχής που θα βρεις στην σελίδα: http://www.e-volunteering.eu/competition, μέχρι τις 30 Νοεμβρίου 2012
Και αν αυτός ο διαγωνισμός σταθεί η αφορμή για να κυνηγήσετε πιο οργανωμένα την σύσταση μίας ΜΚΟ, μην παραλείψετε να διαβάσετε τον νέο οδηγό ευρωπαϊκής χρηματοδότησης 2012 ΕΔΩ, όπου αναφέρεται ότι οι περισσότερες ΜΚΟ καλύπτουν τους στόχους ενισχύσεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου