Παρασκευή, 30 Νοεμβρίου 2012

Προτάσεις: από Παρασκευή έως και Δευτέρα για να διαλέξετε δράσεις!!

Παρασκευή 30/11
1. Παράσταση Όπερας "Ο Κουρέας της Σεβίλλης

Το 1ο Δημοτικό Σχολείο Λουτρακίου μας προσκαλεί στην Παράσταση Όπερας της Εθνικής Λυρικής Σκηνής "Ο Κουρέας της Σεβίλλης" με τη συμμετοχή στη χορωδία και τη σκηνογραφία των μαθητών και μαθητριών του 1ου Δημοτικού Σχολείου Λουτρακίου.

Παρασκευή 30 Νοεμβρίου 2012, στις 11 π.μ., στο Αλεξάνδρειο Συνεδριακό Κέντρο Λουτρακίου.

2. Γευσιγνωσία τοπικών κρασιών Tapas bar, Κόρινθος
Μετά την πρώτη πετυχημενη οινική γευσιγνωσία συνεχίζουμε αυτή την Παρασκευή 30-11-2012 και φέρνουμε κοντά σας δύο κατ' εφημισμό "μικρούς" παραγωγούς με τέσσερις "μεγάλες" ετικέτες, όπου τα αρώματα και τα χρώματα των κρασιών σίγουρα θα σας αναστατώσουν τις αισθήσεις σας.

ΚΤΗΜΑ ΠΑΛΥΒΟΥ
"ΑΝΕΜΟΣ" Αγιωργίτικο Ερυθρός ξηρός &
"ΒΥΣΙΝΟΚΗΠΟΣ" Αγιωργίτικο Ροζέ

ΚΤΗΜΑ ΡΑΠΤΗ
"BLANCO DE BLANCOS" Ασύρτικο Λευκός Ξηρός
"ROSATO by Elena" Ημίγλυκος, ημιαφρώδης
Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν στο νέο πλέον "Tapas & Wine Bar" στην Κόρινθο και στόχος των διοργανωτών, δεν είναι μόνο η γνωριμία των τοπικών κρασιών, αλλά και η ανάδειξη γεύσεων από την Ισπανία προσαρμοσμένες στα ελληνικά δεδομένα .

Τιμή κατ' άτομο: 5 €. Τηλ. κρατήσεων : 27410 80497
3. Η πρώτη φορά που μαθαίνω για ενδιαφέρουσα εκδήλωση στη Νεμέα, στο πλαίσιο της στήλης "προτάσεις" του blog: Στο Moonchild Music Cafe, Γέραγα 1, Νεμέα
Μια βραδυά για τους φίλους του αργεντίνικου Tango, με Μουσική & Χορό

Σάββατο 1/12

1. Ανακοινώθηκε το νέο πρόγραμμα του Δεκεμβρίου για τις δράσεις του κοινωνικού χώρου ΣΒΟΥΡΑ! Αυτό το Σάββατο, κατασκευάζουν κοσμήματα από ανακυκλώσιμα υλικά, στις 18.00 στο χώρο Σίνα 37, με την ομάδα προώθησης χειροποιήτου Αλεπούδες στο Παζάρι. Υλικά συμμετοχής: μακό μπλουζάκι, ψαλίδι, βελόνα

2. Την ομάδα Κήπος της Αφθονίας μπορείτε να συναντήσετε το Σάββατο 1 Δεκεμβρίου, στο Ιστορικό και Λαογραφικό μουσείο Κορίνθου στο πλαίσιο του σεμιναρίου «Απλά… παραδοσιακά… γαστρονομικά», όπου θα παρουσιάσουν:

Θέμα: α) Λαχανόκηποι της αυτάρκειας
β) Σπουδαία τα λάχανα
Παραδοσιακές ποικιλίες λαχανικών και σιτηρών

11.30 μέχρι 14.00 στο Λαογραφικό Μουσείο Κορίνθου
11.30 - 11.45
Σπουδαία τα λάχανα, ένα «ταξίδι» στα άγρια χόρτα της Κορινθίας, Γιάννης Βαρελάς και Η οικολογική γεωργία - η κραυγή του αγρότη, Βαγγέλης Σκαπεντζής
11.45 – 12.00
Παραδοσιακές ποικιλίες λαχανικών σιτηρών οπωροφόρων δέντρων και αυτόχθονες φυλές ζώων, Γιάννης Βαρελάς
12.00 – 12.15 Λαχανόκηποι της αυτάρκειας – Φυσικά αγροκτήματα, Γιώργος Βύρλας
12.15 – 12.30 Το φαρμακείο της φύσης στο σπίτι μας, Σωσώ Σκούρτη
12.30 – 12.45 Χωρίς θέμα, Αντώνης Διαμαντίδης
12.45–13.00 Χωρίς θέμα, Κωνσταντίνα Λίτσα
13.00 – 13.15 Τροφή: Από το χωράφι στο ανθρώπινο σώμα, Μαριάννα Κωτσογιάννη
13.15 – 14.00 Συζήτηση.

3. Το πρώτο μάθημα του τμήματος Λατινοαμερικάνικων κρουστών ξεκινά από αυτό το Σάββατο 1-12-2012. Τα όργανα που θα διδαχθούν οι μαθητές της σχολής είναι : Congas, bongos, timbales, bombo legüero, cajon peruano, cajon flamenco, percusion menor

Για όσους θα ήθελαν να παρακολουθήσουν από κοντά το τμήμα το πρώτο μάθημα είναι δωρεάν έτσι ώστε να δοθεί η ευκαιρία στους υποψήφιους μαθητές να γνωρίσουν από κοντά τα λατινοαμερικάνικα κρουστά , να παίξουν με αυτά και να μάθουν ιστορικές και κατασκευαστικές πληροφορίες.

Το απόγευμα στις 6:00 με 8:00 θα πραγματοποιηθεί Σεμινάριο Λατινοαμερικάνικων Κρουστών με θεματική ενότητα: Τα κρουστά και η τεχνική τους

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΗΣ ΣΧΟΛΗΣ
15 ΕΥΡΩ ΜΗΝΙΑΙΩΣ.
Γενική είσοδος 30 ΕΥΡΩ/ΜΗΝΙΑΙΩΣ.

4. Την 4η θεματική εκδρομή στην Πελοπόννησο πραγματοποιεί η ΤΡΑΙΝΟΣΕ την 1η Δεκέμβρη 2012, δίνοντας την ευκαιρία στους φίλους του σιδηροδρόμου και στους κατοίκους της Πελοποννήσου που δεν συμμετείχαν στις προηγούμενες εκδρομές να ταξιδέψουν στο πιο όμορφο κομμάτι του δικτύου της Πελοποννήσου.
Και οι τρεις θεματικές εκδρομές που διοργανώθηκαν από την ΤΡΑΙΝΟΣΕ στο δίκτυο της Πελοποννήσου έτυχαν μεγάλης αποδοχής, παρουσιάζοντας εντυπωσιακή ανταπόκριση και πληρότητα.
Η 4η θεματική εκδρομή έρχεται δύο εβδομάδες μετά την προηγούμενη διοργάνωση, για να ικανοποιήσει τη μεγάλη ζήτηση του κοινού, ενισχύοντας συγχρόνως την προσπάθεια τουριστικής αξιοποίησης αυτού του μοναδικού σιδηροδρομικού δικτύου.
Η διαδρομή Καλαμάτα – Ζευγολατιό – Χράνοι – Τρίπολη - Αχλαδόκαμπος – Μύλοι θα ταξιδέψει τους επιβάτες σε τοπία σπάνιας φυσικής ομορφιάς μέσα από εντυπωσιακά περάσματα, τοξωτές πέτρινες γέφυρες-σήραγγες, κατάφυτες πλαγιές, γραφικά χωριά και παραδοσιακούς οικισμούς.
 Η αναχώρηση θα γίνει από τον Σταθμό Καλαμάτας και το πρόγραμμα της διαδρομής είναι το ακόλουθο:

Σάββατο 01-12-2012
  • Σταθμός Καλαμάτας, αναχώρηση: 09.00 π.μ.
  • Άφιξη στο Σταθμό Ζευγολατιού: 10.15, (στάθμευση περίπου 15 λεπτών)
  • Άφιξη στο Σταθμό Χράνων : 11.30, (στάθμευση περίπου 30 λεπτών)
  • Άφιξη στο Σταθμό Μύλων: 14.30, (στάθμευση περίπου 1 ώρας και 30 λεπτών)
  • Σταθμός Μύλων αναχώρηση: 16.00
  • Άφιξη στο Σταθμό Καλαμάτας: 21.30
Κόστος
Το κόστος ανέρχεται στα 40 € για τη σιδηροδρομική διαδρομή, με αναχώρηση και επιστροφή στην Καλαμάτα.
Δεν περιλαμβάνονται έξοδα διατροφής.
Πληροφορίες
Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να γνωρίζουν ότι λόγω περιορισμένου αριθμού θέσεων θα τηρηθεί αυστηρή σειρά προτεραιότητας. Τα εισιτήρια διατίθενται από το Γραφείο της ΤΡΑΙΝΟΣΕ στην Σίνα 6, Αθήνα. Τηλ. επικοινωνίας: 210 3624406, 210 3621039 κος Πολίτης (ώρες λειτουργίας 8:00-15:30 Δευτέρα έως Παρασκευή).

5. Ο Δήμος Λουτρακίου – Αγίων Θεοδώρων σε συνεργασία με τον Όμιλο ANTENNA συνεχίζουν τις φαντασμαγορικές παραστάσεις για την σεζόν 2012 -2013 που μεταδίδονται ζωντανά από τη METROPOLITAN OPERA ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΥΟΡΚΗΣ στο «Αλεξάνδρειο» Συνεδριακό Κέντρο Λουτρακίου.
Η παράσταση του Wolfgang Amadeus Mozart: «La Clemenza di Tito» (Η μεγαλοψυχία του Τίτου) θα μεταδοθεί ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 1 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2012/19:55 από το Αλεξάνδρειο Συνεδριακό Κέντρο Λουτρακίου.

Η όπερα «La Clemenza di Tito» παρουσιάζει μια χαρισματική διανομή υπό τη διεύθυνση του ειδικού στο Μπαρόκ Harry Bicket. Πρωταγωνιστεί ο Giuseppe Filianoti, στον ομώνυμο ρόλο του Ρωμαίου Αυτοκράτορα και η Barbara Frittoli είναι η εκδικητική Βιτέλια. Κόρη ενός εκθρονισμένου ηγέτη, που το σχέδιό της να δολοφονήσει τον Τίτο, περιπλέκεται από τον έρωτά της με τον νεαρό αριστοκράτη Σέστο, τον οποίο ερμηνεύει η βιρτουόζα Elīna Garanča. Η Kate Lindsey και η Lucy Crowe συμπρωταγωνιστούν στους ρόλους των νεαρών εραστών Άννιου και Σερβίλιας. Η στιλιζαρισμένη παραγωγή είναι μια από τις πιο φημισμένες σκηνογραφίες του θρυλικού Jean-Pierre Ponnelle. 

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ:
20 € γενική είσοδος
15 € για παιδιά – φοιτητές – άνεργους και για ομαδική αγορά άνω των 20.
ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ:
ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΑΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ
0,5 χλμ. Ε.Ο. Ισθμού – Λουτρακίου
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 27440 21124
Ώρες Λειτουργίας: 9:00 π.μ. – 2: 00 μ.μ.

6. 1/12, 19:00-21:00 – Σεμινάριο Φωτογραφίας- Κινηματογράφος Λαϊς, Κόρινθος στο πλαίσιο του φεστιβάλ κινηματογράφου ΓΕΦΥΡΕΣ
Ξεκινώντας από την πρώτη κιόλας ημέρα του φεστιβάλ(1/12), στον Κινηματογράφο ΛΑ’Ι’Σ, ο διακεκριμένος φωτογράφος Αναστάσης Πρωτοπαπάς είναι ο εισηγητής σε ένα διαφορετικό σεμινάριο φωτογραφίας με τίτλο «ΤΟ ΚΑΔΡΟ». Σε αυτό το σεμινάριο, ο φωτογράφος Πρωτοπαπάς θα χτίσει «γέφυρες» ανάμεσα στην τέχνη της φωτογραφίας και σε αυτήν του κινηματογράφου και μέσα από βίντεο, ιστορικές αναφορές αλλά και τεχνική ανάλυση θα μας παρουσιάσει τον τρόπο με τον οποίο η φωτογραφία γέννησε τον κινηματογράφο αλλά και την αλληλεπίδραση των δύο αυτών «αδελφικών» μορφών τέχνης μέσα στο χρόνο.

Ώρες σεμιναρίου: 19:00-21:00 Είσοδος Ελεύθερη.

Ο Αναστάσης Πρωτοπαπάς γεννήθηκε στην Αθήνα το 1980. Σπούδασε Photography, VideoandDigitalImaging στη Σχολή Καλών Τεχνών του πανεπιστημίου του Sunderland στη Μεγάλη Βρετανία και στη συνέχεια ολοκλήρωσε το μεταπτυχιακό πρόγραμμα MAinDesign του πανεπιστημίου του Middlesex.

Μέχρι σήμερα έχει πραγματοποιήσει ατομικές και ομαδικές εκθέσεις φωτογραφίας στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Διδάσκει φωτογραφία στην Αθήνα και την Κόρινθο. Τα τελευταία χρόνια ασχολείται έντονα με τη θεωρία και την κριτική στη φωτογραφία.

22:00 Θα ακολουθήσει η τελετή έναρξης και κατόπιν η προβολή της ταινίας «J.A.C.E.» του Μενέλαου Καραμαγγιώλη.

 
Κυριακή 2/12

1. 2/12, 20:00 - Συναυλία LOUTRAKIBRASSQUINTET- ΑΛΕΧΑΝΔΡΕΙΟ ΣΥΝEΔΡΙAKΟ ΚΕΝΤΡΟ, Λουτράκι

Περνώντας την πρώτη «γέφυρα» μεταφερόμαστε από την Κόρινθο στο Λουτράκι. Αφού λοιπόν κάνουμε ένα φιλμικό ταξίδι με ταινίες μικρού μήκους από όλο τον κόσμο και αφού γνωρίσουμε τους νέους Έλληνες μικρομηκάδες, αμέσως μετά την επίσημη τελετή έναρξης θα γευτούμε μυρωδάτο καφέ COFFEE REPUBLIC και θα χαλαρώσουμε με εκλεκτό βιολογικό κρασί από το οινοποιείο Ορφανός και θα ακούσουμε μελωδίες τζαζ και σουίνγκ από το LOUTRAKIBRASSQUINTET που θα δώσει μια πιο filmnoir «νότα» στη βραδιά μας. Συνεχίζουμε ακάθεκτοι με την προβολή του «WildandPrecious» πρώτη μεγάλου μήκους ταινία επί ευρωπαϊκού εδάφους του ελληνοαυστραλού σκηνοθέτη Bill Μουσούλη, και του «Remiges», του Ιάπωνα σκηνοθέτη MasatoOzawa.


2. 2/9-9/9, - ΔΥΟ ΕΚΘΕΣEIΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ- ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΑΚΟ ΚΕΝΤΡΟ, Λουτράκι -“ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΚΑΡΕ”

Tα εγκαίνια του Corinthian Photography Club (CPC) του Global Arts Studios θα συνδυαστούν με φωτογραφική έκθεση των μελών του στο Αλεξάνδρειο Συνεδριακό Κέντρο. To CPC αποτελείται από επαγγελματίες και ερασιτέχνες φωτογράφους, με σκοπό την εξέλιξή τους μέσω παρουσιάσεων- εισηγήσεων και την προβολή της εργασίας τους σε θέματα που αφορούν την φωτογραφία.

«Ο Λέων της Σπάρτης»

Εικόνες που φέρνουν στη μνήμη των μεγαλυτέρων και στα μάτια των νεότερων, το πόσο βαθιά και από πόσα χρόνια πριν, είναι ριζωμένος ο πολιτισμός στον τόπο μας.

Σας παρουσιάζουμε λοιπόν κάποιες σκηνές από την «υπερπαραγωγή» ταινία "Ο ΛΕΩΝ ΤΗΣ ΣΠΑΡΤΗΣ" γυρισμένο στη Λίμνη της Βουλιαγμένης το 1960! - Προσφορά του Πολιτιστικού Συλλόγου Λουτρακίου

3. 2/9-9/9, - ΕΚΘΕΣΗ ΑΦΙΣΑΣ- ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΑΚΟ ΚΕΝΤΡΟ, Λουτράκι -

Τα προτεινόμενα σχέδια των σπουδαστών της σχολής Global Arts Studios για την αφίσα του φεστιβάλ.

4. 2/9-9/9, - ΕΚΘΕΣΗΒΙΒΛΙΟΥ TΩΝ 11!- ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΑΚΟ ΚΕΝΤΡΟ, Λουτράκι
Έκθεση Βιβλίου με ένδεκα συγγραφείς από την Κόρινθο και το Λουτράκι θα πραγματοποιθούν την δεύτερη μέρα του φεστιβάλ, στο Αλεξάνδρειο Συνεδρειακό Κέντρο. Συμμετέχουν οι συγγραφείς Λεωνίδας Γιανναράκος, Μαργαρίτα Φρονιμάδη-Ματάτη, Μίνα Πέτρου-Βενετσάνου, Παυλίνα Μπεχράκη Φωτεινή Καλαϊτζή, Τασία Αλικάκου, Μίκα Τούσουλη, Βλάσης Λαγογιάννης, Στέλιος Καλαϊτζής, Ελένη Συκά-Κοντόζογλου και ο συντονιστής της Έκθεσης Βιβλίου, Θεοδόσης Κοντόζογλου.

Δευτέρα 3/12 -Ημέρα ΑμεΑ

1. Το επίσημο δελτίο τύπου, από την πρόεδρο του Ευθυμείου Κέντρου:

Με χαρά σας προσκαλούμε να τιμήσετε με την παρουσία σας την εκδήλωση του Κέντρου μας για την ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΕΙΔΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ που θα γίνει τη Δευτέρα 3 του Δεκέμβρη 2012 και ώρα 10:30 το πρωί στο χώρο του Κέντρου μας, Εφύρας 63 (Αρχ. Λιμάνι), Αρχαία Κόρινθος.

2. 3/12, 18:30-19:30 - MASTERCLASS: “Κινηματογραφώντας στην Ευρώπη της κρίσης”- ΑΛΕΧΑΝΔΡΕΙΟ ΣΥΝEΔΡΙAKΟ ΚΕΝΤΡΟ, Λουτράκι
Τρίτη μέρα του φεστιβάλ λοιπόν, Δευτέρα 3/12, είναι αφιερωμένη στη παγκόσμια ημέρα ατόμων με ειδικές ανάγκες, ημέρα με το συμβολικό τίτλο «Wecando – Εμείς μπορούμε».

Ξεκινάμε με το απογευματινό Masterclass του καταξιωμένου σκηνοθέτη Bill Μουσούλη, που θα μας καταθέσει την εμπειρία του από τα γυρίσματα της πρώτης του μεγάλου μήκους επι ευρωπαικού εδάφους, και μάλιστα γυρίσματα που έλαβαν μέρος κατά κύριο λόγο στην Αθήνα της κρίσης, στην καρδιά των εξεγέρσεων.

Με την κρίση ακόμα να μαίνεται η συζήτηση θα έχει αν μη τι άλλο αμέριστο ενδιαφέρον. Στο Masterclass θα συμμετέχει και το μέλος της κριτικής μας επιτροπής και γνωστός ηθοποιός Τάκης Νούσσιας.

Ώρες masterclass: 18:30-19:30 Είσοδος Eλεύθερη.

O Βασίλειος Μουσούλης, γεννήθηκε στις 14 Ιουλίου 1963 στην Μελβούρνη. Είναι βραβευμένος σκηνοθέτης, με περίπου 100 ταινίες στο όνομά του από τις οποίες 9 μεγάλου μήκους. Είναι επίσης ο ιδρυτής του διαδικτυακού περιοδικού για τον κινηματογράφο Senses το 1999 και ο ιδρυτής της Ομάδας Κινηματογράφου Super 8 το 1985 στη Μελβούρνη.

3. Συνάντηση εθελοντών για διοργάνωση τρίημερων δράσεων Χριστούγεννα στην Πόλη

Η σύνθεση έχει μια υπέροχη αίσθηση, όταν ομάδες με μόνο κοινό την εθελοντική δράση και την κοινωνική ευαισθησία συγκεντρώνονται και μοιράζονται ιδέες, προβληματισμούς, απόψεις και δίνουν λύσεις! Το τέλος της συνάντηση βρήκε τις ομάδες σαν μια ομάδα με έναν σκοπό να δώσουν εθελοντικά «ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ» Επόμενη συνάντηση: Δευτέρα 3 Δεκέμβρη 2012, 8:30 μ.μ. Κέντρο Νέων Κορινθίας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου