Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 2012

Το Ευθύμειο κέντρο σας προσκαλεί!

Το επίσημο δελτίο τύπου, από την πρόεδρο του Ευθυμείου Κέντρου, για να κολλήσω την αφίσα...

Με χαρά σας προσκαλούμε να τιμήσετε με την παρουσία σας την εκδήλωση του Κέντρου μας για την ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΕΙΔΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ που θα γίνει τη Δευτέρα 3 του Δεκέμβρη 2012 και ώρα 10:30 το πρωί στο χώρο του Κέντρου μας, Εφύρας 63 (Αρχ. Λιμάνι), Αρχαία Κόρινθος.

Εκπαιδευτικό πρόγραμμα για άτομα με τετραπληγία στο Λουτράκι

Το Μη Κερδοσκοπικό Σωματείο «Άλλη Όψη» www.alli-opsi.gr διοργανώνει το 6ο Εκπαιδευτικό πρόγραμμα, το οποίο για πρώτη φορά απευθύνεται αποκλειστικά σε ανθρώπους με τετραπληγία λόγω Βλάβης στο Νωτιαίο Μυελό.

Το πρόγραμμα θα πραγματοποιηθεί από τις 2 έως και τις 8 Δεκεμβρίου 2012 στο Κέντρο Άθλησης και Αναψυχής (SportCamp), σε ένα απόλυτα ασφαλές, προσπελάσιμο, υψηλών προδιαγραφών και άνετο περιβάλλον.

Θέσεις εργασίας σε Κορινθία, Άργος, Καλαμάτα και Λακωνία

Νέες θέσεις εργασίας για την Πελοπόννησο ανακάλυψα στο skywalker.gr. Μία θέση security και μία ως στέλεχος πωλήσεων της ΑΕΠΙ Α.Ε. στην Κορινθία, μία web developer στη Λακωνία, μία θέση σε πρατήριο καυσίμων στο Άργος και μία θέση διαχειριστή πρατηρίου στην Καλαμάτα. Βλέπουμε να αναπτύσσεται ένα νέο μόρφωμα στον κλάδο της εργασίας μέσα από αυτές τις αγγελίες...γερμανική εταιρεία νοικιάζει εργαζόμενους προσωρινής απασχόλησης σε άλλες εταιρείες (π.χ. AVIN). Καλώς τους δεχτήκαμε...:

Ο κόσμος κατά τη Μονσάντο...και η φυσική καλλιέργεια

Μία ανάρτηση που προσπαθεί να παρουσιάσει δύο εκ δια μέτρου αντίθετες πρακτικές οι οποίες εφαρμόζονται στην γεωργία. Από τη μία, έχουμε τη σύγχρονη τεχνολογία, η οποία εφαρμόζει γενετικές τροποποιήσεις σε σπόρους και τρόφιμα με στόχο την μεγιστοποίηση της παραγωγής και άγνωστα μακροπρόθεσμα αποτελέσματα για την υγεία του ανθρώπου, αλλά και του φυσικού περιβάλλοντος. Ως παράδειγμα, παρουσιάζεται ο γεωργικός κολοσσός Μονσάντο, η οποία ξεκίνησε ως χημική βιομηχανία και κατέληξε στην παραγωγή λιπασμάτων και στην εφαρμογή έρευνας και καινοτομίας στα καλλιεργήσιμα φυτά, κατακλύζοντας την αγορά με διαφημίσεις χαμογελαστών αγροτών. Αξίζει όμως να δείτε το ντοκιμαντέρ που βρήκα στο allotropon.gr Από την άλλη, παρουσιάζω ένα σεμινάριο του Παναγιώτη Μανίκη, οικολόγου- φυσικοκαλλιεργητή, τον οποίο γνώρισα προσφάτως χάρη στον Γιάννη Βαρελά όταν είχε επισκεφθεί την Κορινθία. Στην Έδεσσα, ο Π. Μανίκης διατηρεί τις δικές του καλλιέργειες όπου εφαρμόζει συγκεκριμένο σύστημα παραγωγής των προϊόντων της γης. Τη διάλεξή του σε σεμινάριο βρήκα απομαγνητοφωνημένη στο ftiaxno.gr.

Ο καλύτερος δάσκαλος της Ευρώπης...διδάσκει στην Πελοπόννησο!

Σύμφωνα με το δημοσίευμα του news247, ο Ηλίας Καλογήρου, διδάσκει φυσική και έχει αφοσιωθεί στην ανάπτυξη πειραμάτων στο Εργαστηριακό Κέντρο Φυσικών Επιστημών του νομού Ηλείας.

Ο καθηγητής Φυσικής Ηλίας Καλογήρου, σύμφωνα με την εφημερίδα "6 μέρες" έχει βραβευτεί τρεις φορές σε πανευρωπαϊκούς διαγωνισμούς που αφορούν την καινοτομία στην εκπαίδευση, για τις μοναδικές μεθόδους του παρουσίασης των φυσικών φαινομένων με εποπτικό τρόπο.