Πέμπτη 31 Ιανουαρίου 2013

Αλώβητες οι πανεπιστημιακές σχολές Κορίνθου από το σχέδιο ΑΘΗΝΑ

Το σχέδιο «Αθηνά» για την αναδιάρθρωση του ακαδημαϊκού χάρτη της χώρας, έδωσε στη δημοσιότητα ο υπουργός Παιδείας.

Δεν θα ξεπεράσει το 4% η μείωση του αριθμού των εισακτέων σε πανεπιστήμια και ΤΕΙ, με την εφαρμογή του σχεδίου «Αθηνά» για την αναδιάρθρωση του ακαδημαϊκού χάρτη της χώρας, όπως δήλωσε σήμερα ο υπουργός Παιδείας, Κ. Αρβανιτόπουλος, δίνοντας το σχέδιο στη δημοσιότητα.

Παράλληλα, θα μειωθούν κατά 94 τα τμήματα στο φετινό μηχανογραφικό των υποψηφίων των πανελλαδικών εξετάσεων. Πέρυσι ήταν 480 και τώρα θα είναι 386.

Ο Νίκος Λυγερός παρουσίασε το σημαντικό ζήτημα της ελληνικής ΑΟΖ στην Κόρινθο

Λυγερός προς Παπαφωτίου: "μην μπερδεύετε την ΕΟΖ με την ΑΟΖ"

Έναν από του ευφυέστερους ανθρώπους του πλανήτη είχαν την τύχη να ακούσουν χθες οι πολίτες και πολιτικοί (όσοι ενδιαφέρθηκαν τουλάχιστον) της Κορινθίας στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο χώρου του Επιμελητηρίου Κορινθίας από τον πολιτιστικό σύλλογο Τερψιχόρη.  Ο Νίκος Λυγερός, ένας άνθρωπος πολυγραφότατος, εξυπνότατος, αλλά με απίστευτα μεστό λόγο, απλό και χιουμοριστικό όπου χρειαζόταν παρουσίασε χθες στην Κόρινθο το σημαντικό θέμα θεσμοθέτησης ΑΟΖ. Με αρκετή δόση ειρωνείας, η οποία τον προστατεύει από τα κατά καιρούς αμαθή και 'ραγιαδίστικα' σχόλια όπως τα αποκάλεσε, προσπάθησε να εξηγήσει πόσο απαραίτητη είναι η χάραξη της ελληνικής ΑΟΖ.