Παρασκευή 16 Νοεμβρίου 2012

Πελοποννησιακά προϊόντα στο Χωριό Παραγωγών του Βύρωνα

Την Κυριακή 11 Νοεμβρίου ανοίγει για πρώτη φορά τις πόρτες του το «Χωριό Παραγωγών» του Δήμου Βύρωνα, στο οποίο παραγωγοί από όλη τη χώρα θα διαθέτουν τα προϊόντα τους, χωρίς μεσάζοντες, κατευθείαν στον καταναλωτή, σε ανταγωνιστικές τιμές. Ανάμεσά στα προϊόντα μπορείτε να βρείτε μερικά με καταγωγή Πελοποννήσου. Όπως αναγράφεται στον αναλυτικό κατάλογο, θα βρείτε αυγά από την Κορινθία, πορτοκάλια από την Λακωνία, μαρμελάδες και γλυκά κουταλιού από την Αρκαδία, ελαιόλαδο από την Μάνη και ζυμαρικά της Ηλείας. Οι Πελοποννήσιοι παραγωγοί θα έρθουν στο Βύρωνα για να σας προσφέρουν τα προϊόντα τους σε ανταγωνιστικές τιμές, για αυτό περάστε μία βόλτα από την αγορά τους:

Από τις 9 το πρωί μέχρι τις 4 το απόγευμα, οι πολίτες μπορούν να προμηθευτούν περισσότερα από 60 ελληνικά προϊόντα, εγγυημένης ποιότητας και με πιστοποίηση ταυτότητας, από 13 συνεταιρισμούς παραγωγών από όλη την Ελλάδα, στο πάρκο Καραολή και Δημητρίου στον Βύρωνα.

Προσλήψεις αναπληρωτών εκπαιδευτικών στην Πελοπόννησο για τα ενισχυτικά φροντιστήρια

Ο περιφερειακός διευθυντής πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Π. Μίσθος υπέγραψε την απόφαση για την ίδρυση τάξεων υποδοχής στις σχολικές μονάδες πρωτοβάθμιας Πελοποννήσου. Συνεπώς, αναμένεται η πρόσληψη 23 αναπληρωτών εκπαιδευτικών ΠΕ 70, όπως φαίνεται στον ακόλουθο πίνακα. Οι τάξεις υποδοχής οργανώνονται στο πλαίσιο του προγράμματος Ενισχυτικών Φροντιστηριακών Τμημάτων (Ε.Φ.Τ.) Ζ.Ε.Π. του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση του ΕΣΠΑ», που συγχρηματοδοτούνται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο και το Ελληνικό Δημόσιο, για σχολικό έτος 2012-2013».

Προκήρυξη κατασκευής μικρού φράγματος στην Κορινθία

Η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Πελοποννήσου, προκηρύσσει ανοιχτό διαγωνισμό για την ανάθεση του έργου: «ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΜΙΚΡΩΝ ΦΡΑΓΜΑΤΩΝ ΑΝΑΣΧΕΣΗΣ ΚΑΙ ΕΜΠΛΟΥΤΙΣΜΟΥ Ν. ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ», Προϋπολογισμού: 70.000,00€. Το έργο συντίθεται από την ακόλουθη κατηγορία εργασιών: Υδραυλικά, με προϋπολογισμό 52.887,58 € (>απάνη εργασιών, Γ.Ε. και Ο.Ε, Απρόβλεπτα ), για Αναθεώρηση 4.022,99 € και για Φ.Π.Α 13.089,43 €.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να παραλάβουν τα συμβατικά τεύχη του διαγωνισμού (Διακήρυξη, Συγγραφή Υποχρεώσεων κ.λ.π) από την έδρα της της Δ/νσης Τεχνικών Έργων Περιφερειακής Ενότητας Κορινθίας: Κροκιδά 2 Κόρινθος, μέχρι την Πέμπτη … 30/ …11 / 2012... Η διακήρυξη του έργου έχει συνταχθεί κατά το εγκεκριμένο από τον Υπουργό ΠΕ.ΧΩ.Δ.Ε. υπόδειγμα τύπου Β. Πληροφορίες στα τηλέφωνα: 2741 360615 & fax: 2741 360617, αρμόδιος υπάλληλος για επικοινωνία: Τ.Δ.Π, Κ. Δημόπουλος

Ανακοίνωση για τους προσληφθέντες αναπληρωτές Δ/θμιας Εκπαίδευσης

Από το υπουργείο Παιδείας ανακοινώνεται ότι για το σχολικό έτος 2012-2013 προσλαμβάνονται 138 εκπαιδευτικοί κλάδων ΠΕ03, ΠΕ04.01, ΠΕ04.02, ΠΕ04.04 και ΠΕ04.05, ως αναπληρωτές πλήρους ωραρίου, για τα σχολεία Γενικής Παιδείας και Επαγγελματικής Εκπαίδευσης.

Οι προσλαμβανόμενοι οφείλουν να παρουσιαστούν στους προϊστάμενους των Δ/νσεων Δ/θμιας Εκπαίδευσης για ανάληψη υπηρεσίας από Δευτέρα 19 Νοεμβρίου 2012 μέχρι και Τετάρτη 21 Νοεμβρίου 2012.

Θέσεις εργασίας που 'τρέχουν' στην Πελοπόννησο

Ανακοινώνονται οι προσλήψεις 3.571 μονίμων, ενώ παράλληλα κόβονται μαχαίρι στους ΟΤΑ, εξαιτίας του Μεσοπρόθεσμου. Η κατάσταση της αγοράς εργασίας έχει ως εξής τις ημέρες αυτές, σύμφωνα με στοιχεία του e-dimosio.gr:

Συνολικά 3.571 προσλήψεις μονίμων «επιτρέπει» το Μεσοπρόθεσμο να γίνουν μέσα στο 2013. Μπορεί να ακούγονται πολλές αλλά στην ουσία είναι πολύ λιγότερες από τα προηγούμενα έτη εάν αναλογιστούμε ότι οι 1.500 περίπου από αυτές προορίζονται για ένστολο προσωπικό στα υπουργεία Εθνικής Άμυνας και Ναυτιλίας.

Μαχαίρι στους ΟΤΑ

Φοιτητής από την Καλαμάτα μιλά για την εξαιρετικά καινοτόμο σχεδίαση οχήματος για ΑΜΕΑ

Εξαιρετικά ενδιαφέρον και με ελπιδοφόρο μήνυμα για την κοινωνική ευαισθησία που αναπτύσσουν μερικοί νέοι Έλληνες επιστήμονες, συγκεκριμένα από την Πελοπόννησο, είναι το ακόλουθο ρεπορτάζ του Morias Now. Το αναπαράγω επομένως, για να προβάλω και από το blog αυτό την καινοτόμο σκέψη των νέων, προς μία κατεύθυνση μη τεχνοκρατική, αλλά ανθρώπινη. Το όχημα για άτομα με ειδικές ανάγκες που σχεδίασαν φοιτητές του Πανεπιστημίου Αιγαίου (εκ των οποίων ο Θάνος Παππάς που είναι Πελοποννήσιος), είναι πρωτοπόρο καθώς καλύπτει την ανάγκη συνοδείας των ατόμων αυτών και αποθήκευσης των αναπηρικών αμαξίδιων (για αυτό και φαίνεται πιο μεγάλο από τα συνηθισμένα οχήματα που κυκλοφορούν όπως στη φωτογραφία). Το κόστος των 15.000€ περίπου, όσο ένα συνηθισμένο αμάξι, κρίνω ότι είναι εξαιρετικά μικρό σε σχέση με την έρευνα για τον σχεδιασμό του που έχει προηγηθεί.

Ένα ειδικό όχημα για Άτομα με Ειδικές Ανάγκες κατασκεύασε ο φοιτητής Θάνος Παππάς, από την Καλαμάτα.Ο Θάνος Παππάς που σπουδάζει στο Τμήμα Μηχανικών Σχεδίασης Προϊόντων και Συστημάτων του Πανεπιστημίου Αιγαίου στη Σύρο, ασχολείται ενεργά με το σχεδιασμό οχημάτων, εξηγεί στη συνέντευξη στο moriasnow, τι τον οδήγησε στον σχεδιασμό ενός ηλεκτροκίνητου οχήματος που θα οδηγείται από ανθρώπους με αναπηρία και αναλύει τα χαρακτηριστικά του οχήματος αυτού.