Πέμπτη 15 Νοεμβρίου 2012

Πανελλήνιο εκπαιδευτικό πρόγραμμα της UNICEF στο οποίο συμμετείχαν 2 σχολεία της Κορινθίας

Έργα μαθητών δημοτικού Καρυωτίκων
Πανελλήνιο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα της UNICEF "Σχολεία Υπερασπιστές των Παιδιών 2012-2013"

Με κεντρικό σύνθημα "Εμβόλια, φαγητό και σχολείο για τα φτωχά παιδιά όλου του κόσμου!" η Ελληνική Εθνική Επιτροπή της UNICEF καλεί τα σχολεία να λάβουν μέρος στο Πανελλήνιο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα που απευθύνεται σε όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης (Προσχολική, Πρωτοβάθμια, Δευτεροβάθμια) και υλοποιείται σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας.

Στόχος του προγράμματος είναι η ευαισθητοποίηση των μαθητών/ μαθητριών για τα προβλήματα των συνομήλικών τους στον αναπτυσσόμενο κόσμο και η ενίσχυση του έργου της UNICEF.

Προτάσεις: πλήθος καλλιτεχνικών και ενημερωτικών εκδηλώσεων στην Κορινθία

Πέμπτη   
 
Επίκαιρη εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 15 Νοεμβρίου στις 8μμ στον Αυτοδιαχειριζόμενο κοινωνικό χώρο “σβούρα”, η οποία περιλαμβάνει προβολή ντοκιμαντέρ: Ρεπορτάζ Χωρίς Σύνορα « Η αληθινή ιστορία της 17ης Νοέμβρη» του Στέλιου Κούλογλου, θα ακολουθήσει συζήτηση με εισηγητή τον Νίκο Βασιλόπουλο.

Αυτοδιαχειριζόμενος κοινωνικός χώρος “σβούρα” | Σίνα 37 | Κόρινθος

ΣΟΣ!Μέχρι σήμερα πρέπει να παρουσιαστούν οι προσληφθέντες αναπληρωματικοί στη Δευτεροβάθμια

Από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού ανακοινώνεται ότι για το σχολικό έτος 2012-2013 προσλαμβάνονται 397 εκπαιδευτικοί κλάδων ΠΕ01, ΠΕ02, ΠΕ06, ΠΕ08, ΠΕ09, ΠΕ14.01, ΠΕ14.04, ΠΕ17.01, ΠΕ17.02, ΠΕ17.03, ΠΕ17.04, ΠΕ18.01, ΠΕ18.10, ΠΕ19, ΠΕ20 και ΤΕ01.19, ως αναπληρωτές πλήρους ωραρίου για τα σχολεία Γενικής Παιδείας και Επαγγελματικής Εκπαίδευσης. Οι προσλαμβανόμενοι οφείλουν να παρουσιαστούν στους προϊστάμενους των Δ/νσεων Δ/θμιας Εκπαίδευσης για ανάληψη υπηρεσίας από Τρίτη 13 Νοεμβρίου 2012 μέχρι και Πέμπτη 15 Νοεμβρίου 2012.

Το ξέρετε ότι η βιβλιοθήκη Κορίνθου και άλλες 4 της Πελοποννήσου συμμετέχουν σε πρωτοπόρο πρόγραμμα του ιδρύματος Στ. Νιάρχος;

«Οι βιβλιοθήκες είναι κάτι παραπάνω από νούμερα, πληροφορίες ή συλλογές. Οι βιβλιοθήκες είναι πιο πολύ χώροι που ενώνουν ανθρώπους και ιδέες στις τοπικές κοινωνίες. Είναι σημεία αναφοράς όπου οι άνθρωποι ανταλλάσουν γνώση, σοφία, σκέψεις και πάνω από όλα ανθρώπινη αξιοπρέπεια και αλληλεγγύη» ... Richard Watson

Σε μία από τις πιο κρίσιμες περιόδους της χώρα μας οι Δημόσιες/Δημοτικές βιβλιοθήκες πασχίζουν να βρεθούν στο προσκήνιο χάριν στο όραμα και την πρωτοβουλία του Ιδρύματος "Σταύρος Νιάρχος".
Σε τι μπορούμε να ελπίζουμε;