Πέμπτη 8 Νοεμβρίου 2012

Απροστάτευτοι κάτοικοι της Κορινθίας έρχονται καθημερινά αντιμέτωποι με το στυγνό πρόσωπο της εγκληματικότητας

Αστυνομικό τμήμα Βραχατίου
Τεράστιες διαστάσεις αποκτά η εγκληματικότητα στο Νομό Κορινθίας. Μόνο τις τελευταίες ημέρες στα αστυνομικά δελτία αναφέρονται περιπτώσεις ομάδων ληστών (4-5 ατόμων) που εισβάλουν σε σπίτια και βιαίως αποσπούν από τους ιδιοκτήτες ότι πολύτιμο έχουν. Άλλες φορές η λεία είναι λίγα ευρώ ή ένα κινητό τηλέφωνο, κάποιες άλλες μπορεί να είναι πιο 'τυχεροί' και να έχουν απομείνει και κοσμήματα στα θύματα για να τα αρπάξουν από αυτούς.
Οι ληστείες που πραγματοποιούνται από μεγάλες ομάδες υποδεικνύουν μία αλλαγή στον τρόπο που οργανώνεται η εγκληματικότητα στην Κορινθία. Δεν αποτελούν αυθόρμητα πλιάτσικα, αλλά συνειδητή επιλογή από 'παρέες' ατόμων πλέον. Ο νόμος της ζούγκλας επικρατεί και εξαναγκάζει τους ιδιοκτήτες των σπιτιών να ζουν υποχρεωτικά υπό τον φόβο να ξυπνήσουν το βράδυ από έναν ύποπτο θόρυβο...και να βρεθούν αντιμέτωποι με ακόμα πιο...ύποπτες ομάδες ανθρώπων που σε μία στερημένη από ευκαιρίες κοινωνία επιλέγουν το έγκλημα ως τρόπο 'εργασίας'. Πολλές φορές θύματα για μια πιο εύκολη λεία είναι ασφαλώς οι ηλικιωμένοι. Ας μην ξεχνάμε άλλωστε τον άτυχο 82χρονο στον Πύργο Κορινθίας που η εισβολή στην οικία του από την 7μελη βίαιη σπείρα είχε σαν αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του. Περιπτώσεις των τελευταίων ημερών:
  • Την 6-11-2012/22.00 στο Ρεθί Ξυλοκάστρου Κορινθίας, (5) άγνωστοι δράστες που είχαν καλυμμένα τα πρόσωπά τους, εισήλθαν σε οικία ημεδαπού και με χρήση σωματικής βίας, αφαίρεσαν (1) κινητό τηλέφωνο. Δράστες αναζητούνται.
  • Την 6-11-2012 το απόγευμα, στο Κρυονέρι Κορινθίας, δύο άγνωστοι δράστες, αφού μπήκαν σε κατάστημα ιδιοκτησίας ημεδαπής, με την χρήση σωματικής βίας αφαίρεσαν χρηματικό ποσό και τράπηκαν σε φυγή με Ι.Χ.Ε αυτοκίνητο, στο οποίο ανέμενε συνεργός τους και αναζητούνται.
  • Χθες τα ξημερώματα 7-11-2012 (04.30) στο Ζευγολατιό Κορινθίας, τέσσερις άγνωστοι δράστες που είχαν καλυμμένα τα πρόσωπά τους, εισήλθαν σε οικία 72χρονου (Ελληνικής υπηκοότητας) και με χρήση σωματικής βίας, αφαίρεσαν διάφορα κοσμήματα και ένα κινητό τηλέφωνο. Δράστες αναζητούνται».
  • H sfedona.gr φέρνει σήμερα στο φως της δημοσιότητας μια απίστευτη απάνθρωπη ιστορία με πρωταγωνιστές τους ρομά των Εξαμιλίων και θύματα ένα ζευγάρι ηλικιωμένων στην περιοχή. Οι δύο ηλικιωμένοι που μένουν κοντά στον οικισμό-γκέτο των ρομά στα Εξαμίλια δέχτηκαν την επίθεση τους ενώ βρισκόντουσαν μόνοι τους. Ο γέροντας είναι καρκινοπαθής στο τελικό στάδιο και ζει με φάρμακα και χάριν της συσκευής οξυγόνου που έχει συνεχώς δίπλα του. Και όμως οι θρασύτατοι ρομά δεν δίστασαν να χτυπήσουν και να δέσουν τους δύο ηλικιωμένους και να τους ληστέψουν παίρνοντας τους τα λίγα χρήματα που είχαν και ότι πολύτιμο υπήρχε στο σπίτι!
  • Προσωπική μαρτυρία: πριν από 5 περίπου ημέρες, άγνωστοι δράστες εισήλθαν σε 2 γειτονικά σπίτια συγγενικών μου προσώπων στο Περιγιάλι Κορινθίας. Πιθανολογείται ότι πρόκειται για χρήστες ουσιών που κατόρθωσαν να αποσπάσουν μόνο ένα κινητό τηλέφωνο, αλλά τράπηκαν σε φυγή όταν άκουσαν θόρυβο από τον ιδιοκτήτη.
  • Ιδιαίτερη προσοχή συνιστάται πλέον και στις γυναίκες που κατηγοριοποιούνται ως 'εύκολα' θύματα όταν επιστρέφουν με τα ψώνια από την αγορά στην οικία τους. Σύμφωνα με το protothema.gr:
«Μια νεαρή γυναίκα στην Κόρινθο έζησε στιγμές αγωνίας στα χέρια κακοποιών που ακολουθούν μια νέα μέθοδο για να επιλέγουν τα θύματά τους, στήνοντας καρτέρι έξω από σούπερ μάρκετ και ακολουθώντας διακριτικά τις πελάτισσες που έχουν αγοράσει αρκετά προϊόντα! Η άτυχη γυναίκα φόρτωσε τις τσάντες με τα ψώνια στο πορτ μπαγκάζ του αυτοκινήτου της και ξεκίνησε για το σπίτι της, χωρίς να αντιληφθεί ότι την ακολουθούσε ένα αυτοκίνητο. Μόλις έφτασε και έβαλε το κλειδί στην πόρτα φορτωμένη με τα ψώνια, δέχθηκε ένα βίαιο σπρώξιμο και βρέθηκε μέσα στο σπίτι μαζί με δυο αγνώστους!
Οι δράστες έκλεισαν πίσω τους την πόρτα, ακινητοποίησαν την τρομοκρατημένη γυναίκα και, αφού την έδεσαν και την φίμωσαν, ερεύνησαν με την ησυχία τους όλο το σπίτι. Άρπαξαν όσα χρήματα και ό,τι άλλο πολύτιμο βρήκαν, πήραν ακόμη και τα ψώνια που είχε μόλις αγοράσει η ένοικος και εξαφανίστηκαν αφήνοντάς την δεμένη».
Φωτογραφία: αστυνομικό τμήμα Βραχατίου. Σύμφωνα με πρόσφατες δηλώσεις του δημάρχου Βέλου- Βόχας το διαθέσιμο περιπολικό είναι μονάχα ένα για έκτακτα περιστατικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου