Τρίτη, 13 Νοεμβρίου 2012

Σεμινάρια για εκπαιδευτικούς στην ΑΘήνα και την Πελοπόννησο

1.Αθήνα από 23 έως 25 Νοεμβρίου 2012

7η Διεθνής Συνδιάσκεψη για το Θέατρο στην Εκπαίδευση: «Θέατρο & Εκπαίδευση: δεσμοί αλληλεγγύης»

Διοργάνωση: Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση σε συνεργασία με τον Διεθνή Οργανισμό IDEA-International Drama/Theatre & Education και άλλους ακαδημαïκούς και καλλιτεχνικούς φορείς
 Το Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση σε συνεργασία με τον Διεθνή Οργανισμό για το Θέατρο στην Εκπαίδευση (IDEA), πανεπιστημιακά τμήματα από την Ελλάδα και το εξωτερικό και άλλους επιστημονικούς, εκπαιδευτικούς και καλλιτεχνικούς φορείς, διοργανώνει την 7Η ΔΙΕΘΝΗ ΣΥΝΔΙΑΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ με τίτλο: «Θέατρο & Εκπαίδευση: δεσμοί αλληλεγγύης», η οποία θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα από 23 έως 25 Νοεμβρίου 2012.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με  την συνδιάσκεψη μπορείτε να βρείτε στην δικτυακή διεύθυνση http://www.theatroedu.gr/index.php?option=com_content&view=articleid=1830%3A2012-03-12-13-59-29&catid=241%3A2012-03-12-13-58-48&lang=el

2.ΕΚΕΦΕ Δημόκριτος στις 24 και 25 Νοεμβρίου 2012

 «Θέματα Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης με την υποστήριξη των Τεχνολογιών της Πληροφορίας και Επικοινωνίας»

Τα τελευταία χρόνια οι ιδέες που επικρατούν στο χώρο της Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης περί ενσωμάτωσης, κοινωνικής ένταξης και υποστήριξης των παιδιών με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες, έχουν στρέψει το ενδιαφέρον των εκπαιδευτικών καθώς και άλλων ειδικών στη διερεύνηση των μαθησιακών και κοινωνικογνωστικών δυσκολιών, της ανίχνευσης και της έγκαιρης παιδαγωγικής παρέμβασης

Στο πλαίσιο της ενημέρωσης και της ανταλλαγής απόψεων πάνω στα Θέματα της Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης με την υποστήριξη των Τεχνολογιών της Πληροφορίας και Επικοινωνίας διοργανώνεται διήμερο επιμορφωτικό σεμινάριο από το ΕΚΕΦΕ Δημόκριτος στις 24 και 25 Νοεμβρίου 2012.

Το σεμινάριο αυτό απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων που αντιμετωπίζουν καθημερινά θέματα που αφορούν στις μαθησιακές δυσκολίες και σε προβλήματα συμπεριφοράς των παιδιών καθώς και στους ειδικούς (ψυχολόγους, παιδοψυχιάτρους, λογοπεδικούς, εργοθεραπευτές, ειδικούς παιδαγωγούς κ.ά.) οι οποίοι εργάζονται στο χώρο της ψυχικής υγείας του παιδιού και του εφήβου. Επίσης, μπορεί να φανεί χρήσιμο στους φοιτητές οι οποίοι ενδιαφέρονται να ασχοληθούν μελλοντικά με τα θέματα της ειδικής αγωγής και εκπαίδευσης καθώς και στους γονείς οι οποίοι επιθυμούν να κατανοήσουν καλύτερα τις μαθησιακές δυσκολίες και τα προβλήματα συμπεριφοράς των παιδιών τους. Μέσω της επιμόρφωσης, οι συμμετέχοντες πέρα από την εισαγωγική θεωρητική τους κατάρτιση στις επιμέρους θεματικές ενότητες τις οποίες πραγματεύεται το σεμινάριο, θα έχουν τη δυνατότητα να συζητήσουν για τους προβληματισμούς τους, να λύσουν τυχόν απορίες τους, αλλά να δώσουν και το έναυσμα για την οργάνωση στο άμεσο μέλλον περισσότερο εξειδικευμένων σεμιναρίων.

Οι θεματικές ενότητες που θα αναπτυχθούν στο σεμινάριο είναι οι ακόλουθες:

Προβλήματα συμπεριφοράς και μάθησης - Σύγχρονες ψυχοπαιδαγωγικές προσεγγίσεις, Μαθησιακές Δυσκολίες- Δυσλεξία, Υποστήριξη παιδιών με ΔΕΠ-Υ, Ειδικές Γλωσσικές Διαταραχές, Διάχυτες Αναπτυξιακές Διαταραχές, Σύνδρομα που οδηγούν σε πολλαπλές αναπηρίες, Μαθητές με δυσκολίες όρασης, Εισαγωγή στην Κώφωση, Ενδοσχολική βία, Συμπεριφορές που προβληματίζουν στη σχολική τάξη, Διαταραχές οπτικής αντίληψης και μαθησιακές δυσκολίες, Επαγγελματική Συμβουλευτική και Προσανατολισμός σε ΑμΕΑ, Γνωστικές- μεταγνωστικές δεξιότητες.

Η συμμετοχή στο σεμινάριο είναι δωρεάν και ανοικτή για όποιον ενδιαφέρεται να το παρακολουθήσει. Η δήλωση συμμετοχής και η εγγραφή θα γίνουν με την προσέλευση των συμμετεχόντων. Με τη λήξη του σεμιναρίου θα δοθούν βεβαιώσεις συμμετοχής.

Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί στις 24 και 25 Νοεμβρίου 2012 από τις 9.30 μέχρι τις 16.00 στο Κεντρικό Αμφιθέατρο του ΕΚΕΦΕ ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ (Πατριάρχου Γρηγορίου και Νεαπόλεως, Αγ. Παρασκευή Αττικής).

Οι συμμετέχοντες που θα μετακινηθούν με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς μπορούν να χρησιμοποιήσουν το μετρό μέχρι τη στάση Νομισματοκοπείο και να κατευθυνθούν στην έξοδο προς Κονδυλάκη. Στη στάση λεωφορείων που βρίσκεται επί της Μεσογείων μισό τετράγωνο δεξιά προς την Αγία Παρασκευή, μπορούν να επιβιβαστούν στο Β5 ή 407 ή 406. Στη συνέχεια θα πρέπει να αποβιβαστούν στη στάση 4η Αγ. Παρασκευής η οποία και βρίσκεται 50m από την πύλη του Δημόκριτου. Όσοι μετακινηθούν με δικό τους όχημα μπορούν να μπουν στη διεύθυνση: http://www.demokritos.gr/Contents.aspx?CatId=28 και να δουν αναλυτικές οδηγίες για το πώς μπορούν να φτάσουν στο χώρο του Δημόκριτου.

Το πρόγραμμα του σεμιναρίου επισυνάπτεται.

Σάββατο, 24 Νοέμβριος, 2012 - 09:30

Κυριακή, 25 Νοέμβριος, 2012 - 16:30

3. 3ο Πανελλήνιο Συνέδριο για τον Έλεγχο του Καπνίσματος 6/12/2012

Διοργάνωση: Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού, Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία, Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων, Σχολή Δημόσιας Υγείας του Πανεπιστημίου Ηarvard, Ελληνική Πνευμολογική Εταιρεία

To 3o Πανελλήνιο Συνέδριο για τον έλεγχο του καπνίσματος, που διοργανώνεται στα πλαίσια του Προγραμμάτος "ΗEART", θα πραγματοποιηθεί στις 6-8 Δεκεμβρίου 2012 στο αμφιθέατρο του Υπουργείου Παιδείας.  Όσοι εκπαιδευτικοί το επιθυμούν, μπορούν να παρακολουθήσουν τις απογευματινές συνεδρίες, εφόσον το επιτρέπει το ωράριό τους. Η συμμετοχή είναι δωρεάν.

Τηλέφωνα: 210 6470056, 210 6827405, 210 6839690-1.

Web site: www.tmg.gr

4.Σχολής Επιστημών Ανθρώπινης Κίνησης και Ποιότητας Ζωής του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου 7 έως 9 Δεκεμβρίου 2012.

13ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ & ΑΝΑΨΥΧΗΣ ΕλλΕΔΑ

Διοργάνωση: Τμήμα Οργάνωσης και Διαχείρισης Αθλητισμού του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου σε συνεργασία με το Επιστημονικό Ινστιτούτο Διοίκησης Αθλητισμού (ΕΙΔΑ)

Το Τμήμα Οργάνωσης και Διαχείρισης Αθλητισμού του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου σε συνεργασία με το Επιστημονικό Ινστιτούτο Διοίκησης Αθλητισμού (ΕΙΔΑ) διοργανώνουν τον προσεχή Δεκέμβριο στη Σπάρτη το 13ο Συνέδριο Διοίκησης Αθλητισμού και Αναψυχής της Ελληνικής Εταιρίας Διοίκησης Αθλητισμού (ΕλλΕΔΑ), το οποίο φέτος έχει ως θέμα: «Καινοτομία και Επιχειρηματικότητα στον Αθλητισμό:  H απάντηση στις προκλήσεις του σήμερα και του αύριο». Οι εργασίες του Συνεδρίου θα λάβουν χώρα στις εγκαταστάσεις της Σχολής Επιστημών Ανθρώπινης Κίνησης και Ποιότητας Ζωής του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου και θα διαρκέσουν τρεις ημέρες, από 7 έως 9 Δεκεμβρίου 2012.

Για περισσότερες πληροφορίες για  το Συνέδριο, παρακαλούμε επισκεφτείτε το http://www.sportmanagement.uop.gr/conference/

Γραμματεία  συνεδρίου:

Τηλ: 27310-89686, Fax: 27310-89656
E-mail:  conftoda@uop.gr

5.Ημερίδες και επιστημονικά σεμινάρια τμήματος Κοινωνικής και Εκπαιδευτικής Πολιτικής Κορίνθου:

30/11 - Ώρα 17.00 Αναγόρευση του κ. Αναστάσιου-Ιωάννη Μεταξά σε Επίτιμο Καθηγητή

Αίθουσα «Γιώργος Σάμιος» του Δημοτικού Θεάτρου του Δήμου Κορινθίων (πληροφορίες για την εκδήλωση στην Γραμματεία του Τμήματος)

7/12 - ‘Ωρα 18.30 Διάλεξη: Δρ. Φαίδρα Κουτσούκου, Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο, «Ιστορικές Διαδρομές του ναζισμού και σύγχρονες εκφράσεις του»

Αμφιθέατρο του Τμήματος

21 και 22/12 Επιστημονικό Εργαστήριο: “Society, History and Memory: Explorations in Old and New  Media” (συνδιοργάνωση με το ΠΜΣ «Κοινωνικές Διακρίσεις, Μετανάστευση, Ιδιότητα του Πολίτη» και το  Κοινωφελές Ίδρυμα Ι. Σ. Λάτση).  Πληροφορίες: κ. Έφη Γαζή, egazi@uop.gr

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΔΙΔΑΚΤΟΡΩΝ

• Παρασκευή 9/11/2012 Δρ. Σοφία Σταύρου, Mediterranean Laboratory of Sociology, Université de  Provence, Aix-en Provence, France, Θέμα: Αναμόρφωση του Γαλλικού Πανεπιστημίου και οι αλλαγές  στα προγράμματα σπουδών στις κοινωνικές επιστήμες

• Παρασκευή 7/12/2012 Παυλίνα Νικολοπούλου, Υποψ. Διδάκτωρ του Τμήματος Κοινωνικής και  Εκπαιδευτικής Πολιτικής Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, Θέμα: «Άρωμα αρχείου»: τα όρια, οι προκλήσεις  και οι παγίδες μιας αρχειακής έρευνας

• Παρασκευή 11/01/2013  Γιάννης Καμαριανός, Επίκουρος Καθηγητής Πανεπιστημίου Πατρών,  Θέμα: Σύγχρονες ταυτότητες των ελλήνων ερευνητών: Μια μελέτη περίπτωσης (θα επιβεβαιωθεί)

• Παρασκευή 25/01/2013  Νίκος Κουραχάνης, Υποψ. Διδάκτωρ του Τμήματος Κοινωνικής και Εκπαιδευτικής  Πολιτικής Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, Θέμα: Κοινωνικά δικαιώματα και κοινωνικός αποκλεισμός:  Μελετώντας την Ευρωπαϊκή Στρατηγική Κοινωνικής ΄Ενταξης

ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ

• Σεμινάρια ερευνητικής μεθοδολογίας: Ποσοτικές προσεγγίσεις: Α. Κατσής, Jef Evans, Middlesex  University & Α. Λιμακοπούλου, δρ. του Τμήματος και διδάσκουσα στο ΤΕΙ Χαλκίδας (οι ενδιαφερόμενοι-ες  παρακαλούνται να επικοινωνήσουν με τον κ. Α. Κατσή στο: katsis@uop.gr)

• Σεμινάρια Ανάλυσης Περιεχομένου: Αξιοποιώντας το λογισμικό Nvivo στην πράξη: Α. Τζιμογιάννης,  Μαρίντα Εργαζάκη, Επίκουρη Καθηγήτρια Πανεπιστημίου Πατρών και Δ. Ρούσσινος, Υποψ. Διδάκτωρ  του Τμήματος (οι ενδιαφερόμενοι-ες παρακαλούνται να επικοινωνήσουν με τον κ. Α. Τζιμογιάννη  στο: ajimoyia@uop.gr )

Ώρα έναρξης: 17.00, Αίθουσα 4

Περίοδος Δεκεμβρίου-Ιανουαρίου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου